Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με θλίψη ο αποχαιρετισμός στην σ. Βάσω Πριόβολου

Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, σύντροφοι και φίλοι «αποχαιρέτησαν» την Πέμπτη 18/4 την σ. Βάσω Πριόβολου, στο νεκροταφείο Ιωαννίνων, όπου έγινε η πολιτική κηδεία της. Η ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις κόρες της και συντρόφισσες Ελένη και Αθηνά, στον γαμπρό της Γιώργο, στον πατέρα της και σε όλη της την οικογένεια και τους οικείους της.

Η σ. Βάσω Πριόβολου γεννημένη το 1959 στο Παλαιοχώρι Μπότσαρη, οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1979, όταν σπούδαζε στη ΣΕΛΕΤΕ. Το 1983 επέστρεψε στα Γιάννενα και πέρασε στο Κόμμα. Εκεί γνώρισε τον σύντροφο Αλέκο Σπύρου και μαζί πορεύτηκαν και στη ζωή και στον αγώνα. Στις δύσκολες στιγμές για το ΚΚΕ, η σ. Βάσω υπερασπίστηκε με σθένος τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του Κόμματος. Ενώ, τα επόμενα χρόνια βοήθησε με όλες της τις δυνάμεις να διατηρήσει και να δυναμώσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Σε όλες τις χρεώσεις που ανέλαβε, είτε σαν μέλος Νομαρχιακού και Αχτιδικού Γραφείου στα Γιάννενα, είτε σαν Γραμματέας της ΚΟ των ΕΒΕ τα τελευταία χρόνια, πρόσφερε πάντα τον καλύτερο εαυτό της. Καθοριστική ήταν η συμβολή της τόσο στο γυναικείο κίνημα, σαν πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΓΕ για πολλά χρόνια, όσο και στο κίνημα των ΕΒΕ μέσα από τη ΣΕΑ τα προηγούμενα χρόνια και την ΠΑΣΕΒΕ από την ίδρυσή της.

Για τη ζωή και τη δράση της σ. Βάσως μίλησε ο σ. Γιώργος Ευθυμίου, καταλήγοντας μεταξύ άλλων με τη δέσμευση ότι «η Κομματική σου Οργάνωση θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να ενισχυθεί το Κόμμα μας, το Κόμμα σου. Για να γεμίσουν οι κάλπες στις επερχόμενες εκλογές με τα γαρίφαλα της "Λαϊκής Συσπείρωσης», με τα σφυροδρέπανα του ΚΚΕ».

Η Μαρία Ανδρεάδου, Γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ανέφερε: «Η συντρόφισσα Βάσω "έφυγε" άδικα και αναπάντεχα. Κανένας μας δεν το περίμενε. Ακόμα και λίγες μέρες πριν μπει στο νοσοκομείο συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες του Κόμματος για την ισχυροποίησή του. Με εμπιστοσύνη στο Κόμμα μας, με αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του ΚΚΕ για την υπόθεση του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού, για Κόμμα παντός καιρού, υπηρέτησε το στόχο μας. Πάντα πρωτοπόρα στους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων, προσπαθώντας να εδραιωθεί η Κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά - λαϊκά στρώματα, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σαν γνήσια κομμουνίστρια, παλεύοντας για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων. Θα λείψει από τους αγώνες τού σήμερα, τις καθημερινές μάχες που δίνουμε για να γίνει ο άνθρωπος, ο λαός μας ένα μπόι ψηλότερος».

Η κόρη της, σ. Ελένη Σπύρου, απηύθυνε έναν σύντομο αποχαιρετισμό εκ μέρους της οικογένειάς της και των οικείων της.

Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο της σ. Βάσως έχουν εκφράσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αλλά και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ