Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Της ... μουρλής στη Σούδα

Το αμερικανικό «USNS Yuma» στη Σούδα
Το αμερικανικό «USNS Yuma» στη Σούδα
Κινητικότητα επικρατεί στη βάση της Σούδας, καθώς κλιμακώνεται η παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στα νερά της Μεσογείου.

Καταρχάς, στη βάση έδεσε το υπερσύγχρονο πλοίο υποστήριξης του αμερικανικού Στόλου «USNS Yuma», ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε δέσει εκεί και η ολλανδική φρεγάτα «HNLMS Evertsen», ναυαρχίδα της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2, που πρόσφατα ανοίχτηκε και στη Μαύρη Θάλασσα, μετέχοντας στη ΝΑΤΟική άσκηση «SEA SHIELD», όπως και το γερμανικό πλοίο υποστήριξης «FGS Bonn».

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι μετά από αρκετά χρόνια, στη Μεσόγειο βρίσκονται ταυτόχρονα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, τα «USS Abraham Lincoln» και το «USS John C. Stennis», συν τις αρμάδες συνοδείας τους, με τη Σούδα, τη μοναδική βάση στην περιοχή όπου - λόγω της έκτασης των υποδομών της - μπορούν να δέσουν στον ντόκο.

Δεν αποκλείεται, άλλωστε, επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων σε κάποιο από τα αεροπλανοφόρα «αρόδο» και ενώ τη Δευτέρα, και παρά τις οποίες τριβές στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, προσκλήθηκε στο «USS John C. Stennis» ο διοικητής της τουρκικής ναυτικής βάσης του Ακσάζ, υποναύαρχος Σεμί Οτζανγκούτς, με τον διοικητή του αεροπλανοφόρου να δηλώνει κατόπιν ότι «ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την οικοδόμηση και την προώθηση εταιρικών σχέσεων και εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμάχων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ