Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στα «μουγγά» πάνε να περάσουν και την Πρωτομαγιά

Την ακύρωση της συνεδρίασης του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη κάτω από την πίεση των δυνάμεών της, με θέμα τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ καθώς και τον σχεδιασμό για την πρωτομαγιάτικη απεργία, καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Οπως υπενθυμίζει, η πλειοψηφία του ΕΚΗ ακύρωσε τη συνεδρίαση με τον ίδιο τρόπο που είχε πρόσφατα αναβάλει την ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου. Την ίδια μέρα που ακύρωσε την προγραμματισμένη συνεδρίαση, η πλειοψηφία ενημέρωσε, με μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, τους συνδικαλιστές για τον «εορτασμό» της Πρωτομαγιάς από το ΕΚΗ.

«Η πρόσδεση του προέδρου και λίγων γύρω του με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ τούς έχει οδηγήσει σε έναν ολισθηρό δρόμο λειτουργίας του ΕΚΗ, αφού κάνουν ό,τι μπορούν για να μην κουνιέται φύλλο», τονίζει η ΔΑΣ.

Κόντρα στον εκφυλιστικό κατήφορο, καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν μέρος στην απεργία της 1ης Μάη και τη μοναδική συγκέντρωση που οργανώνεται στην περιοχή, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

«Αν τυχόν συναντήσουν στο δρόμο καμιά 10αριά εργατοπατέρες να πηγαίνουν σαν τους ποντικούς τοίχο τοίχο για να καταθέσουν στεφάνια, μην τους τρομάξουν», συνιστά η ΔΑΣ και προσθέτει: «Να τους αφήσουν γρήγορα να βγάλουν την υποχρέωση για να πιάσουν και το Μάη».

Στην Πρέβεζα

Απάντηση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, δίνουν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Χρ. Δημόπουλος, ανέλαβε να υπερασπιστεί τις νόθες και παράτυπες διαδικασίες τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΟΙΥΕ, αλλά και την παρουσία ανθρώπων που έχουν την ιδιότητα του εργοδότη ως «συνδικαλιστών» και «εκπροσώπων» των εργαζομένων.

Υπερασπίστηκε χαρακτηριστικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δ. Καραγεωργόπουλου ως δραστηριότητες με τις οποίες «επεμβαίνει στην εταιρεία και μοιράζει τα χρήματα στους εργαζόμενους».

Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά προσπάθησε να κατηγορήσει για παρατυπίες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, το οποίο έχει εκλέξει 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία. Το Σωματείο, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου», την ίδια στιγμή που «τα σωματεία - σφραγίδα που ελέγχει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός λάμπουν διά της απουσίας τους από τους χώρους δουλειάς».

Οσον αφορά τις ...παράτυπες διαδικασίες, υπενθυμίζουν αυτό που «ξέχασε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου: «Το εργοδοτικό - διασπαστικό σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας, το οποίο ελέγχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αποκλείεται πάντα από τα συνέδρια της ΟΙΥΕ καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιούνται βρίσκονται ως ψηφίσαντες αγρότες και άλλα άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο», επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας, «να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να πετάξουμε από το σβέρκο της εργατικής τάξης την εργοδοσία και τους ανθρώπους της».

  • Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας δεν μπήκε καν στον κόπο να συνεδριάσει για την Πρωτομαγιά, καταγγέλλει η ΔΑΣ, σημειώνοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σωματεία θέλει ο καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός μιας εργατικής ελίτ, τον οποίο πρεσβεύει και προωθεί η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ