Πέμπτη 2 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Συμπαρατασσόμαστε με το λαό

«Ως εργαζόμενοι τιμάμε την 1 Μάη, την Εργατική Πρωτομαγιά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, συμπληρώνοντας: «Και εμείς οι αστυνομικοί ως εργαζόμενοι συμπαρατασσόμαστε με το λαό, τους εργαζόμενους της Χώρας μας στις διεκδικήσεις τους για καλύτερους μισθούς, για κοινωνική ασφάλεια και γενικά ανθρώπινους όρους διαβίωσης. Στον αγώνα που κάνουν τα αδέρφια μας, οι πατεράδες μας, οι φίλοι μας, θέλουμε να είμαστε αρωγοί. Παλεύουμε για να μην στεκόμαστε απέναντί τους».

«Απαιτούμε και εμείς το δικαίωμα στην απεργία, που ως εργαζόμενοι στερούμαστε», σημειώνει η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, θυμίζοντας πως «παρά τις αλλεπάλληλες συνταγματικές αναθεωρήσεις και υποσχέσεις γι' αναθεώρηση, καμία κυβέρνηση δεν ικανοποίησε το πάγιο αυτό αίτημά μας» και προσθέτοντας πως «μόνο μέσα από τη νομιμοποίηση της απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας θα υπάρξει ουσιαστική προοπτική για να εκπληρωθούν διαχρονικά αιτήματά μας, όπως ανθρώπινο ωράριο, χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης όταν αυτή προκύπτει, προγραμματισμό υπηρεσίας έγκαιρα, οχήματα και μηχανές αξιόπιστα και τεχνικά ελεγμένα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό σύγχρονο που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, συνθήκες υγιεινής στις υπηρεσίες ανθρώπινες, ένα μισθολόγιο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε την αλλαγή και εκσυγχρονισμό του πειθαρχικού δικαίου ώστε να απαλειφτούν όλες οι αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές διατάξεις του και εν γένει όλων των οργανικών νόμων που διέπουν τη λειτουργία της αστυνομίας».

«Θέλουμε το συνδικαλιστικό κίνημά μας, τα σωματεία μας ενεργά, μαχητικά και διεκδικητικά. Σωματεία που θα εκπροσωπούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς και θα προσπαθούν για την επίλυση των προβλημάτων τους. Σωματεία που θα προάγουν τη συμμετοχή των αστυνομικών στις αρχαιρεσίες και στα όργανά τους», σημειώνει και τονίζει πως «μέσα στα χρόνια της κρίσης η ομοιότητα με τους υπόλοιπους εργαζομένους έγινε πιο ορατή από ποτέ. Με συνείδηση και ενότητα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το μέλλον που αξίζουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ