Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μια ακόμα Κυριακή στη δουλειά για τους εμποροϋπαλλήλους...

Να δυναμώσουν τον αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων για μία ακόμα Κυριακή, στις 5/5, αυτήν τη φορά στο πλαίσιο των «ενδιάμεσων εκπτώσεων».

«Δουλέψαμε την Κυριακή 21/4, ακόμα ένα εορταστικό ωράριο λιώσαμε στη δουλειά, τα ωράρια, τα προγράμματα και τα ρεπό για ακόμα μια φορά σμπαραλιάστηκαν. Πολλοί συνάδελφοι δεν πήραν ρεπό ή αυτό δηλώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα που είναι αργία ή την 1η Μάη», σημειώνει ο Σύλλογος. Ακόμα και τη Μ. Παρασκευή «πολλοί εμποροϋπάλληλοι καλέστηκαν να δουλέψουν πολύ πριν από τις 13.00 που ορίζει ο νόμος», τονίζει και υπογραμμίζει ότι σε αυτό πρωτοστάτησαν όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Μπροστά τους οι εμποροϋπάλληλοι έχουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, ενώ το τοπίο συμπληρώνουν οι «λευκές νύχτες», για τις οποίες Περιφέρειες και δήμοι δίνουν το πράσινο φως.

«Οχι στο ωράριο των πολυεθνικών - Η Κυριακή αργία είναι των εργατών», είναι το σύνθημα που προτάσσει ο Σύλλογος. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στις γραμμές του και να δώσουν συνέχεια στον αγώνα «για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ