Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Μεθοδεύεται συνέδριο - εξπρές παρακάμπτοντας τον έλεγχο των ενστάσεων

Τα σχέδια της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας (ΕΚΘ) να προχωρήσει σε συνέδριο - παρωδία με διαδικασίες εξπρές, παρακάμπτοντας τη διαδικασία ελέγχου των ενστάσεων που έχουν γίνει για νοθείες και παρατυπίες, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ).

Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ενημερώνει τα σωματεία - μέλη του Εργατικού Κέντρου ότι ο πρόεδρος του ΕΚΘ απέστειλε πρόσκληση για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, με θέμα τη διεξαγωγή του 16ου συνεδρίου.

«Η συνεδρίαση αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί», σημειώνει η ΔΑΣ, καθώς θα αναιρούσε προηγούμενη απόφαση του ΔΣ (16/4) που έκανε λόγο για έλεγχο όλων των ενστάσεων.

Η διαδικασία του ελέγχου των φακέλων των σωματείων και των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί ξεκίνησε την Τρίτη 23/4, όταν συνεδρίασε η αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή. Ομως, δεν ολοκληρώθηκε, «αφού διαπιστώθηκε πως πολλά σωματεία μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχαν καταθέσει τα έγγραφα που έλειπαν από τους φακέλους τους, δεν ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις των διπλοψηφιών αφού έλειπαν τα μητρώα μελών από τα σωματεία, ενώ τέλος δεν συζητήθηκαν όλες οι ενστάσεις για τα σωματεία για τα οποία είχαμε στείλει ανάλογο έγγραφο στις 22/4/2019».

Οι ενστάσεις αυτές αφορούν σοβαρά ζητήματα, όπως υπογραμμίζει η ΔΑΣ, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή διευθυντών σε αρχαιρεσίες, η εμφάνιση ονομάτων και υπογραφών σε εκλογικούς καταλόγους εργαζομένων που δεν έχουν ψηφίσει, παρατυπίες και αλλοιώσεις εγγράφων.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΔΑΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης που, στα πρότυπα της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, «προσπαθεί να προχωρήσει σε συνέδριο ''fast track'', μακριά και έξω από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, μόνο και μόνο για να διατηρήσει τις καρέκλες της».

Η ΔΑΣ καλεί τις διοικήσεις των σωματείων του ΕΚΘ «που δεν αντέχουν τη σαπίλα της συνδικαλιστικής μαφίας, που προβληματίζονται, που λένε ότι "κάτι πρέπει να γίνει", να κρίνουν την κατάσταση και να πάρουν θέση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού». Να απαιτήσουν να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων για νοθείες και παρατυπίες, για να μην πραγματοποιηθεί συνέδριο - παρωδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ