Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεία του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Πανελλήνιο ΓΣ

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου ΓΣ, Αλ. Αλεξόπουλος, ενημέρωσε τους Ν. Σοφιανό και Γκ. Πομάσκι για ζητήματα του συλλόγου
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου ΓΣ, Αλ. Αλεξόπουλος, ενημέρωσε τους Ν. Σοφιανό και Γκ. Πομάσκι για ζητήματα του συλλόγου
Περιοδεία στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Μάη κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τον συνόδευσαν ο Γκεόργκι Πομάσκι, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, οι Βίκυ Μανιάτη, Γεωργία Αγίλαρα και Ελπίδα Νασιοπούλου, υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Αθήνας, και οι Κώστας Αντωνόπουλος και Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής.

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου, Αλέξης Αλεξόπουλος. Οι υποψήφιοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του συλλόγου, όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, ενώ είχαν συζητήσεις με προπονητές του συλλόγου και με γονείς παιδιών που αθλούνταν στις εγκαταστάσεις. Στους τελευταίους μοιράστηκαν φυλλάδια με την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συνεργασία του δήμου Αθήνας με τον Πανελλήνιο, στην κατεύθυνση αξιοποίησης των εγκαταστάσεών του από τους κατοίκους της πόλης.

Μέσα από τις συζητήσεις με τους προπονητές και τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου αναδείχθηκαν η έλλειψη αθλητικών χώρων, τόσο γενικά όσο και συγκεκριμένα στο δήμο της Αθήνας, αλλά και τα προβλήματα συντήρησης των όσων υπάρχουν, με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίησή τους για άθληση - άσκηση από το σύνολο του πληθυσμού. Ακόμα, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, την απουσία οργανωμένων προγραμμάτων άθλησης από μέρους της πολιτείας και των δημοτικών αρχών, και γενικά την υποστελέχωση του τομέα Αθλητισμού (προπονητές, ιατρικό προσωπικό κ.λπ.).

Ο Νίκος Σοφιανός κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε στην «ανάγκη ύπαρξης μίας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης για τον αθλητισμό, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα και η άθληση να είναι καθολικό δικαίωμα». Ενώ, αναφερόμενος στο δήμο της Αθήνας που «με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει, είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για το δικαίωμα και την πρόσβαση της πλειοψηφίας του λαού στην άθληση», επανέφερε τη θέση - διεκδίκηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συνεργασία του Πανελληνίου με το δήμο της Αθήνας, συνεργασία η οποία όπως είπε μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και στην επιβαρυμένη από προβλήματα περιοχή.

Ο Γκεόργκι Πομάσκι από την πλευρά του εστίασε στο ότι «οι υπεύθυνοι της πολιτείας δείχνουν ότι έχουν άλλες προτεραιότητες και όχι το πώς θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αθληθεί ο κόσμος, να βοηθηθούν τα σωματεία και οι αθλητές». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων, δεν περισσεύουν λεφτά ούτε για ένα απλό βάψιμο στα δημοτικά γυμναστήρια ή στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ