Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Ελπίζει ο ΟΦΗ

Με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει μια ιστορική επίδοση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΟΦΗ να είναι τελικά αυτός που θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία για παραμονή στην κατηγορία, μέσω των μπαράζ, έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν στη Super League.

Η 30ή αγωνιστική βρήκε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να επικρατεί 2-0 στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ και να τερματίζει τη σεζόν με 26 νίκες, 4 ισοπαλίες και καμία ήττα. Εγινε έτσι η μόλις δεύτερη ομάδα στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα που φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου αήττητη, μετά τον Παναθηναϊκό το 1964. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς. Στην αντίπερα όχθη, ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από οκτώ συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη κατηγορία έφερε πίκρα, επεισόδια από τους οπαδούς και το τέλος της συνεργασίας με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Πετράκη.

Τον υποβιβασμό απέφυγε, τουλάχιστον προσωρινά, ο ΟΦΗ. Οι Ηρακλειώτες με τη νίκη τους με 2-0 στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου τερμάτισαν στη 13η θέση και θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία μέσα από αγώνες μπαράζ με τον 2ο της Football League, Πλατανιά. Για τους Περιστεριώτες ήταν το τέλος της επιτυχημένης συνεργασίας με τον Αυστριακό τεχνικό Νταμίρ Κάναντι. Απευθείας σώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης χάρη στη νίκη 3-0 επί του Πανιωνίου.

«Αντίο» στη μεγάλη κατηγορία μετά από οκτώ χρόνια είπε και ο Λεβαδειακός, κλείνοντας τις υποχρεώσεις του με εντός έδρας ήττα 2-0 από την ΑΕΚ. Εντός έδρας ήττα, 3-0 από τη Λαμία, γνώρισε και ο εδώ και καιρό υποβιβασμένος Απόλλων Σμύρνης. Στα αξιοσημείωτα της τελευταίας αγωνιστικής και η ευρεία νίκη του Αρη με 7-2 επί της Ξάνθης. Τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Λεωφόρου και ο Ολυμπιακός 3-0 την ΑΕΛ στη Λάρισα.

Η τελική βαθμολογία: ΠΑΟΚ 80, Ολυμπιακός 75, ΑΕΚ 57, Ατρόμητος 52, Αρης 49, Πανιώνιος 38, Λαμία 37, Παναθηναϊκός 36, Παναιτωλικός 36, ΑΕΛ 34, Αστέρας Τρίπολης 32, Ξάνθη 32, ΟΦΗ 32, ΠΑΣ Γιάννινα 27, Λεβαδειακός 21, Απόλλων Σμύρνης 16.

Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, η ΑΕΚ -3 και ο Παναθηναϊκός -11.

Στη Βουλή η αναδιάρθρωση

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η δημιουργία νέας επαγγελματικής κατηγορίας, Super League 2, η οποία θα αντικαταστήσει τη Football League. Σήμερα Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση της αρμόδιας Επιτροπής για τη διοργάνωση του επόμενου πρωταθλήματος με τους εκπροσώπους των τεσσάρων λεγόμενων ισχυρών (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού), του Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου, σχετικά με το μοντέλο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ