Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στους χώρους δουλειάς - γκέτο

Ανακοίνωση για την προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια σε περιοδεία

Τον τομεάρχη Ηλεκτρολογικού του Ορυχείου Κύριου Πεδίου, που έδωσε εντολή να πεταχτούν από τα τραπέζια του συνεργείου τα ψηφοδέλτια και τα εκλογικά φυλλάδια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έπειτα από περιοδεία που πραγματοποιήθηκε με τον Νώντα Στολτίδη, υποψήφιο δήμαρχο Κοζάνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλει η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο συγκεκριμένος τομεάρχης θέλει τους χώρους δουλειάς γκέτο και τους εργαζόμενους άβουλα όντα». Θέλει να περπατάνε οι ερπύστριες και να κρατάνε οι προϊστάμενοι τον βούρδουλα ώστε να επιβάλλεται η σιωπή των εργαζομένων στην εντατικοποίηση, στα εργοδοτικά εγκλήματα («ατυχήματα») κ.ο.κ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως τώρα πέρασε τα εσκαμμένα. Ευθύνες έχει και η διεύθυνση του Ορυχείου, αφού ενθαρρύνεται ο συγκεκριμένος από τον διευθυντή κ. Τσαλίδη».

Η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου σημειώνει ότι το ΚΚΕ πήρε άδεια για την περιοδεία και τη συγκέντρωση, όμως η εργοδοσία προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα, και αναδεικνύει ότι η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, που υπήρχε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το γεγονός, στηρίζοντας το ΚΚΕ, και ξεκαθαρίζει ότι το Κόμμα «θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποκάλυψη των σχεδιασμών του κεφαλαίου στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τις δυσοίωνες εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών με τη λεγόμενη "μεταλιγνιτική εποχή", που αποτελεί συνέχεια της "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ. Θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίες, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ