Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρώμισαν με σβάστικες το μνημείο στο Πασχάλι Χρισσού

Τους θρασύδειλους νεοναζί της ομάδας «C18», που βεβήλωσαν το μνημείο στο Πασχάλι Χρισσού καταγγέλλει η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ. Το μνημείο στήθηκε από το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στον τόπο εκτέλεσης 18 αγωνιστών κρατουμένων στις φυλακές της Αμφισσας και της Λαμίας στις 17 Απρίλη του 1944, ως αντίποινα των ναζί σε επιτυχημένη επιχείρηση του ΕΛΑΣ λίγες μέρες πριν, στην ίδια περιοχή.

Η ΤΕ Φωκίδας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ενοχλούνται οι φασίστες και οι ιδεολογικοί απόγονοι των Χιτών και ταγματασφαλιτών από τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας εναντίον των Γερμανών κατακτητών (...) Γι' αυτό και κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας καταφεύγουν σε πράξεις θρασύδειλες. Δεν θα τους περάσει! Απομονώνουμε τους φασίστες! Συγκρουόμαστε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία. Συσπειρωνόμαστε με το ΚΚΕ στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και την Περιφέρεια».

Την επίθεση καταγγέλλει και το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Να βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του για την ΕΕ, που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Να βγάλει συμπεράσματα και για όσους υπέγραψαν το πρόσφατο κείμενο της ΕΕ που μιλάει για "σιδηρούν παραπέτασμα" και την ίδια ώρα καμώνονται ότι συγκροτούν "αντιφασιστικό μέτωπο". Εμείς μαζί με το λαό συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ