Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία

Στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αντισεισμικών υποδομών, με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία, αναφέρεται με χτεσινή του δήλωση ο Γιώργος Μοσχονάς, υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Είναι προκλητικό» - υπογραμμίζει - «το όψιμο ενδιαφέρον όλων των επικεφαλής παρατάξεων που κατόπιν εορτής "τρέχουν" για τους σεισμούς και τις φωτιές (πυρκαγιά δάσους Στροφυλιάς, σεισμοί Ανδραβίδας), ενώ τις πάγιες θέσεις μας, που καταθέτουμε στο δήμο για την υλοποίηση έργων αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και αντιπυρικής ασφάλειας, πέντε χρόνια τώρα, τις "έγραφαν" στα παλιά τους τα παπούτσια.

Τέτοια έργα δεν έχουν όφελος για τους εργολάβους. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτιρίων, σχολείων και παιδικών σταθμών. Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δοθούν υλικά και χρηματικά βοηθήματα στους ήδη πληγέντες από τους σεισμούς».

Στο μεταξύ, κλειστά ήταν χτες και θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ηλείας, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών. Κλιμάκιο μηχανικών από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών αναμενόταν χτες να επισκεφτεί την περιοχή, για να ελέγξει όσα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ