Τρίτη 28 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το άτυπο δείπνο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Θα γίνει επίσης μια πρώτη συζήτηση για την πλήρωση κορυφαίων θέσεων σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύπατο εκπρόσωπο για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κατά την άτυπη αυτή συνάντηση αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να διαβουλευτεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ζήτημα θα επανέλθουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά την τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20 - 21 Ιούνη, όπου στόχος είναι η λήψη αποφάσεων συνολικά επί του πακέτου των διορισμών.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με τον Ευ. Μεϊμαράκη, για να συμμετάσχουν στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της εκλογής ευρωενωσιακών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ