Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Πρώτο μέλημα η ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

Ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση του πρώην δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά

Ο Θ. Κοτσαμπάς
Ο Θ. Κοτσαμπάς
Ανοιχτή επιστολή στο λαό της Πετρούπολης στέλνει ο Θωμάς Κοτσαμπάς, που είχε διατελέσει δήμαρχος την περίοδο 2010 - 2014, με τη στήριξη του ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση στους «μηδενιστές» και τις απαξιωτικές κραυγές τους. Απαριθμώντας σημαντικά έργα που έκανε η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζει ότι πρώτο μέλημα ήταν «η όσο το δυνατόν ανακούφιση των οικογενειών της Πετρούπολης, τουλάχιστον στις οικονομικές "απαιτήσεις" του δήμου από αυτές».

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται στη μείωση των δημοτικών τελών για πολύτεκνους - τρίτεκνους - μονογονεϊκές οικογένειες, σε δράσεις για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό με ελάχιστη επιβάρυνση για το λαό της πόλης, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς με παράλληλη εξασφάλιση της λειτουργίας τους με ειδικευμένο προσωπικό (24 άτομα), το οποίο εργάζεται έως σήμερα με πλήρη δικαιώματα κ.ά. Αναφέρεται επίσης στις σημαντικές παρεμβάσεις για νέες σχολικές αίθουσες, εξασφαλίζοντας κονδύλι 1.100.000 ευρώ, για το 3ο - 6ο Δημοτικό, που έως τότε λειτουργούσε διπλοβάρδια, για την ανακατασκευή του 18ου Νηπιαγωγείου, για την προσθήκη αιθουσών στο 9ο Δημοτικό κ.λπ.

Ο πρώην δήμαρχος υπογραμμίζει επίσης τη στήριξη της δημοτικής αρχής στους μεγάλους λαϊκούς αγώνες για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής, για τη διατήρηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Ορους, ενάντια σε κάθε μορφής καταπατητές, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες και παριστάμενη σε κάθε δικαστική μάχη.

Προσθέτει ότι «την περίοδο 2011- 2014, με τον σημερινό δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο μέλος της διοίκησης, προχωρήσαμε και καταφέραμε πολλά, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο (απαγόρευση προσλήψεων, μνημονιακές πολιτικές κ.λπ)».

Ενώ για την τελευταία πενταετία, με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ο Θ. Κοτσαμπάς αναφέρει ότι η δημοτική αρχή «ξεκίνησε, ολοκλήρωσε και σχεδίασε έργα για το μέλλον της πόλης, όπως:

-- Διάνοιξη της οδού Ελαιών.

-- Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους (χρήση 580 σωμάτων led) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων για τα ταμεία του δήμου.

-- Ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών, με πόρους από την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο.

-- Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε δεκάδες άλλους μέσα στην πόλη, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων.

-- Κατασκευή δρόμων από μπετόν μήκους 5 χιλιομέτρων σε δρόμους με έντονη κλίση.

-- Ενεργειακή αναβάθμιση στα περισσότερα σχολεία της πόλης αλλά και στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ").

-- Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με αγωγούς και φρεάτια στην Κάτω Πετρούπολη, αλλά και κατασκευή τοιχίων σε οδούς που εφάπτονται στο Ποικίλο Ορος.

-- Ανάπλαση και αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου κ.ά.».

Και καταλήγει: «Εχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στις ικανότητες και το ήθος του σημερινού δημάρχου, Βαγγέλη Σίμου, σας καλώ να αγνοήσετε τις μηδενιστικές - απαξιωτικές κραυγές, αλλά και το φανερό και κυρίως τον συγκαλυμμένο αντικομμουνισμό και να στηρίξετε ακόμα μία φορά τον Βαγγέλη Σίμο, για μια αγωνιστική δημοτική αρχή, σε μια πόλη με πρωταγωνιστές τους νέους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τους συνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ