Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Την Κυριακή επανεκλέγουμε εκείνους που «μεροληπτούν» υπέρ των εργαζομένων

Σήμερα στις 8 μ.μ. στη Στρογγυλή Πλατεία η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ομιλητή τον δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να μην απολυθεί κανείς. Για να δοθούν παρατάσεις. Ηδη καταφέραμε σε 4 χρόνια να μονιμοποιηθούν 20 συμβασιούχοι - εργαζόμενοι στο δήμο. Στηρίζουμε πάντα τους αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο δρόμο, στις δικαστικές αίθουσες και όπου αλλού χρειάζεται». Μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε χτες ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, στο προσωπικό του δήμου κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο. Τους κάλεσε μπροστά στον δεύτερο γύρο να αξιοποιήσουν αυτήν τους την πείρα και να την αντιστοιχήσουν με την ψήφο τους, να δώσουν «στη σημερινή δημοτική αρχή τη δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία της. Για να έχετε ένα πραγματικό στήριγμα, ένα αποκούμπι στη λαίλαπα που θα έρθει», είπε μεταξύ άλλων. Εξηγώντας, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», που προβλέπει ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους δήμους, κάτι που το περιμένουν πώς και πώς οι εργολάβοι. «Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο δήμαρχος, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη δημοτική αρχή που «στέκεται "μεροληπτικά" υπέρ τους».

Εκεί, στο αμαξοστάσιο καλωσόρισε και τους νέους εργαζόμενους, που χτες έπιαναν πρώτη μέρα δουλειά και με το «καλημέρα» έλαβαν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια κ.ά.), με τον Β. Σίμο να σημειώνει ότι ακόμα και αυτό αποτελεί κατάκτηση του σωματείου και της δημοτικής αρχής. Επισήμανε ακόμα ότι «είναι κοινή απόφαση οι συμβασιούχοι να μπαίνουν μόνο σε εργασίες που προβλέπονται και όχι πίσω από απορριμματοφόρα χωρίς να έχουν εμπειρία», αφού έτσι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για εργατικά «ατυχήματα».

Από τη μεριά του ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, μίλησε για τις Επιτροπές Αγώνα που δημιουργήθηκαν, τον αγώνα που δόθηκε μαζί με τη δημοτική αρχή για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, για να πληρώνονται στην ώρα τους, «για να πάρει μια ανάσα ο κόσμος της δουλειάς. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι δεδομένο, ούτε τυχαίο. Ολα κατακτήθηκαν με αγώνες. Αυτή η δημοτική αρχή λειτουργεί ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία. Κι έχουμε πετύχει νίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων

Η αγωνιστική πορεία εγγύηση ότι η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι συμπαραστάτης του λαού

Με επιστολή του προς το λαό της Πετρούπολης, ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Σίμος αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και συμβάλατε στο να γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Με εμπιστοσύνη απευθυνόμαστε και σε όλους εσάς που μπορεί να κάνατε άλλη επιλογή, αναγνωρίζετε όμως στο πρόσωπό μας τη σταθερή, συνεχή μας προσπάθεια, να βελτιωθεί η ζωή στην πόλη μας.

Απλώνουμε το χέρι σε όλους και όλες, με σεβασμό στις όποιες επιφυλάξεις σας, για να πορευτούμε μαζί. Δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό της Πετρούπολης για περισσότερη δουλειά. Δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε δίπλα στους Πετροπουλιώτες και τις Πετροπουλιώτισσες.

Η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η υπεράσπιση της αλήθειας, η αγωνιστική πορεία υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, είναι η μόνη εγγύηση ότι ο λαός μας θα έχει και την επόμενη μέρα των εκλογών ισχυρό συμπαραστάτη για να αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα.

Για να συνεχίσει η Πετρούπολη να είναι η πόλη του λαού και της νεολαίας, της άθλησης και του πολιτισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκλεγεί ξανά αγωνιστής δήμαρχος (2023-10-11 00:00:00.0)
Μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και δημοτικής αρχής οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι (2023-03-22 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η μάχη για τον δεύτερο γύρο (2019-05-30 00:00:00.0)
Ζητούν άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2017-06-20 00:00:00.0)
Πάλη για τη λαϊκή ανακούφιση κόντρα στην οικονομική ασφυξία (2016-12-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους συμβασιούχους (2011-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ