Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκλεγεί ξανά αγωνιστής δήμαρχος

Στην Πετρούπολη των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων, της «σφραγίδας» που έχουν βάλει στην πορεία της οι δημοτικές αρχές που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες, δίνεται η μάχη ξανά για να εκλεγεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», με το κάλεσμα να συναντά πλατιά αποδοχή από τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές της πόλης.

Χτες, περιοδεία στην αγορά πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, μαζί με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, με τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής να τους υποδέχονται με αγκαλιές, με τον καθένα να έχει και έναν καλό λόγο να πει για τον συνδυασμό του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα ...«στόλιζαν» τον απερχόμενο δήμαρχο της ΝΔ, Στ. Βλάχο, ανασύροντας στη μνήμη τους τόσο την πρόσφατη θητεία τη «Λαϊκής Συσπείρωσης» όσο και τους παλιότερους «κόκκινους» δημάρχους που έδωσαν ανάσες ανακούφισης στην πόλη, πρωτοστατώντας σε κάθε διεκδίκηση. «Γι' αυτό έφερα τα δικαιώματά μου από το Μεσολόγγι. Για να ψηφίζω τον μπαρμπα - Νίκο (Παξιμαδά)», θυμήθηκε ένας απ' αυτούς, αναδεικνύοντας τους γνήσιους δεσμούς που έχουν χτιστεί με τον λαό της πόλης.

Το «δεν πάει άλλο» αποτυπωνόταν άλλωστε από μαγαζί σε μαγαζί, για τον δήμαρχο - τοποτηρητή της ΝΔ, «που είναι άφαντος σ' όλη τη θητεία του». Που «δεν πήρε μέτρα στήριξης για ανθρώπους με μεγάλες ανάγκες που περιπλανώνται εγκαταλειμμένοι, χωρίς μέριμνα, χωρίς φροντίδα», εικόνες γνωστές στον δήμο της Αθήνας, πρωτόγνωρες στην Πετρούπολη. Που «κρατάει στο σκοτάδι τον λαό της πόλης για το έγκλημα που συντελείται στη χωματερή και ζέχνει ο τόπος, υποβαθμίζει τη ζωή μας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας».

Η περιοδεία «διακόπτεται» από τους περαστικούς που ήθελαν να σφίξουν το χέρι στον Β. Σίμο, να εκφράσουν την αγωνία τους γιατί «τα επόμενα χρόνια θα 'ναι πιο δύσκολα».


«Λύση δεν είναι η συμφωνία με την πολιτική που εφαρμόζεται, ούτε η αποχή είναι η λύση, γιατί τους βολεύει. Οχι απλά δεν την υπολογίζουν ως έκφραση οργής, αντίθετα τη μεταφράζουν ως πολιτική συμφωνία. Καμία στήριξη στους υποψηφίους της κυβέρνησης. Την Κυριακή δίνουμε απάντηση στο δίλημμα: Οι ανάγκες μας μπροστά ή τα συμφέροντα των λίγων», σημείωσε ο Β. Σίμος σε ανοιχτό κάλεσμα στον λαό της πόλης, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ή στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. «Δεν μας επιτρέπεται να δώσουμε την ψήφο σε αυτούς που θα υλοποιήσουν απρόσκοπτα και απαρέγκλιτα την εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο δεν θα βρεθεί αλλού την επόμενη μέρα, δεν θα μπλεχτεί με παζάρια. Δεν εξαρτόμαστε από επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιώτες, είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα».

«Να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, να πάμε καλά, να κάνουμε το άλμα», «να ξαναβγεί δήμαρχος ο Βαγγέλης Σίμος», «να κλείσει στις 15 Οκτώβρη η παρένθεση της σημερινής δημοτικής αρχής, των απολύσεων, των εργολάβων, των έργων βιτρίνας, της απραξίας και της παραίτησης». Το μήνυμα που έδωσαν οι καταστηματάρχες ήταν ηχηρό, γιατί «εδώ υπάρχει μέτρο σύγκρισης».

Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», παλεύουμε όλοι μαζί!

«Τώρα είναι πιο καθαρό τι κρίνεται στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών: Θα έχουμε δήμαρχο που θα παλεύει για τα προβλήματα του λαού της πόλης ή δήμαρχο που θα υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που μαυρίζει τις ζωές μας.

Θα έχουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή που θα απαιτούν και θα υλοποιούν ζωτικά έργα για τις ανάγκες του λαού της πόλης και της νεολαίας μας ή δήμαρχο και δημοτική αρχή που θα κάνουν έργα βιτρίνας για την ικανοποίηση των εργολάβων. Τα "έργα και ημέρες" της διοίκησης Βλάχου, διαχρονικά, σε όλες τις θητείες του, επιβάρυναν τον λαό της πόλης:

Κατάργησε τη Δραματική Σχολή, σχολή αναγνωρισμένη από το κράτος, το Φεστιβάλ της μαθητικής δημιουργίας. Κατάργησε επί της ουσίας το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα ΑμεΑ της πόλης μας, εφαρμόζοντας την πολιτική που θεωρεί εχθρό της τον Πολιτισμό και την Τέχνη (...) Αφησε τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ να γίνουν κτίριο - "φάντασμα". Ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του ήταν μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδίαζε έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς τον λαό της Πετρούπολης στις 15 Οκτώβρη να βάλει «τέρμα στη συνειδητή υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων».

Σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα βρεθεί και πάλι:

  • Στις 7 το πρωί στο αμαξοστάσιο και στα τεχνικά συνεργεία του δήμου.
  • Στις 8.30 π.μ. θα επισκεφθεί τις διοικητικές υπηρεσίες στο δημαρχείο και τη Διεύθυνση Παιδείας.
  • Στις 6 μ.μ. στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο και πολιτιστικά τμήματα του δήμου, εκεί που η σημερινή δημοτική αρχή απέλυσε συμβασιούχους που δούλευαν πάνω από 20 χρόνια, μείωσε κατά 50% τους αθλούμενους της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ