Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και δημοτικής αρχής οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και δημοτικής αρχής γίνονται συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε μια σειρά από δήμους, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής που φέρνει στην επιφάνεια το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια. Τον Σεπτέμβρη του 2022 το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Από τότε μέχρι και σήμερα, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εξαντλήσει τα ένδικα μέσα για να ζητήσει την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης, αλλά να συμμορφωθεί με αυτήν, οι εργαζόμενοι έχουν μπλεχτεί στα δίκτυα του αντεργατικού νομικού πλαισίου που εκφράζεται μέσα από αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελίες εργαζομένων που επικαλείται το Συνδικάτο ΟΤΑ, η ίδια η δήμαρχος από τις 31 Οκτώβρη είχε προχωρήσει σε αίτηση αναίρεσης, καλώντας τους πρωτόδικα δικαιωμένους συμβασιούχους να δικαστούν σε επίπεδο Αρείου Πάγου.

Είναι «ντροπή για την δήμαρχο να κοροϊδεύει τους συμβασιούχους», σημειώνει το Συνδικάτο, αναδεικνύοντας ότι πρόκειται για δημοτική αρχή - «εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όλες οι κυβερνήσεις, οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και η πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν τις ίδιες πολιτικές. Σκοπός και στόχος τους, το τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάστασή της με εργαζόμενους με "ελαστικές" μορφές και ιδιώτες. Αυτό επιτάσσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πολιτική της λειτουργίας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που μετρούν τα δικαιώματά μας στην υγεία, στην ασφάλεια στην εργασία ως κόστος και τα τσακίζουν για να έχουν οφέλη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την αίτηση αναίρεσης. Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας και το Συνδικάτο μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει», είναι το μήνυμα του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ