Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕΣΩ ΔΥΠΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Στους δρόμους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Διαδηλώνουν σήμερα Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας

Στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) διαδηλώνουν σήμερα στις 12 μ.μ. οι εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε μονάδες Υγείας, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες είναι οι συμβασιούχοι μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (Ειδικό Πρόγραμμα «4.000 στην Υγεία», Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων 55 - 67 ετών, Πρόγραμμα Προεργασίας ανέργων νέων 18 - 29 ετών), επικουρικοί, με ΣΟΧ, μέσω ΕΟΔΥ που εργάζονται στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Απαιτούν καταρχάς να μην απολυθεί κανένας, αντίθετα να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες Υγείας με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα (π.χ. κανονική άδεια, επιδόματα τέκνων κ.λπ.). Επίσης, να αναγνωριστούν πλήρως η προϋπηρεσία στα προγράμματα της ΔΥΠΑ καθώς και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και να ληφθούν υπόψη αναδρομικά για τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων.

Παράλληλα, προσανατολίζονται σε νέα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, επιδιώκοντας συνάντηση με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων για την προώθηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ