Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Γέμισαν οι χώροι του με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους λαούς Τουρκίας και Συρίας

Χωρίς σταματημό συνεχίστηκε η συνεισφορά εργαζομένων και λαού στα δύο νησιά

Με αμείωτη ένταση, εν μέσω και των μεγάλων πρόσφατων κινητοποιήσεων, συνεχίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το κάλεσμά του βρήκε θερμότατη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία στα δύο νησιά, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, μεγάλες ποσότητες ρούχων, κουβερτών, σχολικών ειδών, ξηράς τροφής κ.ά., που θα σταλούν το επόμενο διάστημα στους λαούς των δύο χωρών. Οπως εκτιμά η διοίκηση του συνδικαλιστικού φορέα, η εθελοντική συνεισφορά ξεπέρασε κατά πολύ την πρώτη αποστολή, σε μια συγκινητική συνέχεια που αγκαλιάστηκε πολύ πλατιά.

«Λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας βοήθησε απλόχερα, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παιδιά που έδωσαν ακόμη παιχνίδια αλλά και σχολικά είδη», ανέφερε ο Σπύρος Καμπίτσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, προσθέτοντας:

«Σημαντική ήταν η βοήθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων Ραζάτων και Καμιναράτων, αλλά και της Ενωσης Γονέων Ληξουρίου που οργανωμένα και σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο μάζευαν αναγκαία».

Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που προσέφεραν από τη λαβωμένη από τους σεισμούς του 2014 περιοχή της Παλικής και του Ληξουρίου, παρά το γεγονός ότι μετρούν ακόμη ανοιχτές πληγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται να μη σταθούν στο πλευρό όλων όσοι και το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται πολύ σκληρά στις δύο γειτονικές χώρες.


Παράλληλα, από τον συνδικαλιστικό φορέα στήθηκε μια ολόκληρη διαδικασία καταγραφής, συσκευασίας και αρίθμησης των συγκεντρωμένων υλικών που έχουν κατακλύσει τα γραφεία του, με συμβολή εργαζομένων και μελών διοικήσεων εργατικών συνδικάτων. Πλέον το ΕΚΚ-Ι αναμένει τη νέα συγκροτημένη αποστολή όλων των ειδών, με μια ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ