Τετάρτη 22 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις από τους κοινωνικούς λειτουργούς

Από τη συγκέντρωση στην Αθήνα
Από τη συγκέντρωση στην Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις σε μια σειρά από περιοχές προχώρησαν χτες οι κοινωνικοί λειτουργοί, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κοινωνικής Εργασίας.

Στην Αθήνα έγινε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών, που είχε προκηρύξει την κινητοποίηση, και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις που στήριξαν την απεργία και τα αιτήματά της. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου κατήγγειλαν τη δραματική υποστελέχωση στις δομές παιδικής προστασίας, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στις δομές προστασίας των αιτούντων άσυλο, και απαίτησαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι πρόβαλαν το αίτημα για δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ππρόνοιας - κοινωνικής πολιτικής. Την κινητοποίηση στήριξαν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), ο Σύλλογος Φοιτητών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΔΑ και σωματεία εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και στην Υγεία.

«Ο φετινός εορτασμός της Μέρας Κοινωνικής Εργασίας σημαδεύεται από το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Κοινωνικών Λειτουργών και καταδικάζει την πολιτική που «θυσιάζει τις ανάγκες και την ασφάλειά μας στον βωμό του κέρδους». Η ίδια πολιτική ευθύνεται, όπως υπογραμμίζει, για το γεγονός ότι «μετράμε επικίνδυνα υποστελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες», «κακοποιημένα παιδιά και οικογένειες σε εξαθλίωση», «δολοφονημένες γυναίκες».

Στην Κρήτη, κοινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας πραγματοποίησαν το περιφερειακό Τμήμα Κρήτης του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ