Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισοδιακή απόδραση

Σε εξέλιξη ήταν χτες αστυνομική επιχείρηση ύστερα από επεισοδιακή απόδραση 4 κρατουμένων από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών. Πρόκειται για 4 Αλβανούς κρατούμενους, που πρόσφατα είχαν προκαλέσει επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού και αποπειράθηκαν να έρθουν σε συμπλοκή με άλλους συγκρατούμενούς τους, σε διπλανή πτέρυγα από τη δική τους. Πέρασαν αυτόφωρο για το επεισόδιο αυτό και ανέμεναν στο Μεταγωγών τη μεταφορά τους σε άλλες φυλακές.

Στις 4 τα ξημερώματα, ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον άρρωστο. Αμέσως, ο φρουρός μπήκε στο κελί για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και οι υπόλοιποι άρπαξαν τον αστυνομικό και τον ακινητοποίησαν με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. Βγήκαν από το κελί απειλώντας διαρκώς τον φρουρό και ακινητοποίησαν και τον δεύτερο φρουρό με την απειλή να κάνουν κακό σε εκείνον που είχαν ήδη πάρει όμηρο και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το σακίδιο του δεύτερου φρουρού το όπλο του. Στη συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο και επιβιβάστηκαν σε περιπολικό που ήταν στην είσοδο, ακινητοποιώντας μία αστυφύλακα που έκανε εσωτερική περιπολία με το περιπολικό στο προαύλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό και την ανάγκασαν να τους οδηγήσει μέχρι την πύλη.

Εκεί παράτησαν το περιπολικό και με την απειλή του όπλου ακινητοποίησαν και τον αστυνομικό που ήταν φρουρός στην πύλη και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Περίπου στις 7.30 το πρωί εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή της λαχαναγοράς του Ρέντη ένας από τους δραπέτες, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Αργά το απόγευμα πιάστηκε και ένας δεύτερος στον Βοτανικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ