Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι «παίκτες» στα «κόκκινα» δάνεια

Τη μεταβίβαση πακέτων με «κόκκινα» δάνεια σε νέα εταιρεία και σε στρατηγική συνεργασία με τη σουηδική «Intrum» ανακοίνωσε ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος σε συνεργασία με την «Intrum» προχωρά επίσης στη σύσταση δεύτερης κοινής εταιρείας για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας.

Ειδικότερα, στη νέα εταιρεία, με μετόχους την «Ιntrum» (80%) και την Πειραιώς (20%), μεταβιβάζονται «κόκκινα» δάνεια ύψους 27 δισ. ευρώ, ενώ η δεύτερη εταιρεία, με την ίδια μετοχική σύνθεση, θα διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία της τράπεζας και άλλων «επενδυτών», ύψους 1 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό των εγχώριων τραπεζικών ομίλων αναφορικά με τη ραγδαία συρρίκνωση της μάζας με τα «κόκκινα» δάνεια τα επόμενα χρόνια. Σ' αυτό το πλαίσιο, το Γιούρογκρουπ έχει επισημάνει ότι θα είναι επίσης «ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, προκειμένου να διασφαλιστούν μεταξύ άλλων ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για ηλεκτρονικές δημοπρασίες, η εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την αφερεγγυότητα των νοικοκυριών, με στόχο να εξαλειφθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υποθέσεων (εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια) μέχρι το τέλος του 2021».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ