Τετάρτη 5 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Συνεχίζονται οι διεργασίες

Συνεχίστηκαν και χτες οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ, με άξονα την απομάκρυνση του Ευ. Βενιζέλου και αντανάκλαση ευρύτερα στο αστικό πολιτικό σκηνικό και στα σενάρια που παράγει για τα επόμενα κυβερνητικά σχήματα αντιλαϊκής διαχείρισης.

Σε αυτό το φόντο συνεδρίασαν χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, όπου η Φώφη Γεννηματά, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που της γίνεται ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα τους δεν εισέπραξε τα αναμενόμενα, επέμεινε «ότι είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην Αυτοδιοίκηση (...) και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο. Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών».

Περιγράφοντας παράλληλα τα διλήμματα που θα θέσει το ΚΙΝΑΛ στο λαό είπε πως θα ζητήσει από τους ψηφοφόρους «καθαρή και ισχυρή εντολή (...) που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ», ώστε να παζαρέψει από καλύτερες θέσεις το ρόλο της στην επόμενη μέρα της αστικής διαχείρισης. Αλλωστε, μιλώντας αργότερα στο «Οpen», είπε ότι θα υπάρξει μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές για τα ποσοστά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς στην αποχώρηση Βενιζέλου σημείωσε ότι τα «διακυβεύματα» αυτά «σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας», ενώ για να δικαιολογήσει την επιλογή της να βάλει τον Γ. Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είπε ότι αυτή η επιλογή «υπηρετεί αυτόν το στόχο», της διεύρυνσης, «έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια», καλώντας τα στελέχη του κόμματος να σταθούν δίπλα της «στην πρώτη γραμμή της μάχης», αφού «η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». Μιλώντας στο «Οpen» επέμεινε ότι «τιμά» τον Ευ. Βενιζέλο και τη «συνεισφορά» του και ότι κανείς δεν τον θέλει εκτός ΚΙΝΑΛ.

Ως προς τις τοποθετήσεις άλλων στελεχών, στη συνεδρίαση των οργάνων, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε καταρχάς «προβληματισμένος» για την απόφαση αλλά κάλεσε σε συστράτευση και αγώνα για το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε να κάνει καθαρό το ΚΙΝΑΛ τι θα κάνει μετεκλογικά σε κάθε ενδεχόμενο, αυτοδυναμίας ή μη, του ενός ή του άλλου.

Προηγουμένως, με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ, οι Ν. Ανδρουλάκης και Λεων. Γρηγοράκος έπαιρναν αποστάσεις από την απόφαση Γεννηματά, με τον δεύτερο να επισημαίνει (μιλώντας στον «ΣΚΑΪ») πως «θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν δεν πάμε καλά στις εκλογές» αλλά και πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς κυβέρνηση» αν η ΝΔ δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει συνδράμει πάντα σε αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ