Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
19η Μαθητική Γιορτή αφιερωμένη στον Υμηττό

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και τα Διοικητικά Συμβούλια Γονέων των σχολείων συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο τη Μαθητική Γιορτή, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων, στη λήξη του σχολικού έτους. Μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός για την Καισαριανή και συγκεντρώνει πλήθος οικογενειών και εφήβων.

Η φετινή, 19η Μαθητική Γιορτή θα γίνει το Σάββατο 8 Ιούνη και δανείζεται τον τίτλο της από έναν ποιητικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου από τη συλλογή «Τέταρτη Διάσταση»: «Κάτω από τον ίσκιο του βουνού»! Η γιορτή είναι αφιερωμένη στο βουνό, τον Υμηττό, και οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την ιστορία του, για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το «Βοτανικό Μονοπάτι», τον αρχαιολογικό χώρο των Ταξιαρχών, το έργο που επιτελεί η Εθελοντική Δασοπροστασία.

Οπως σημειώνει η Ενωση Γονέων, στόχος είναι «να αναδείξουμε στους γονείς και τα παιδιά την τεράστια σημασία του βουνού μας, περιβαλλοντική και ιστορική, αλλά και να ενημερώσουμε για τους κινδύνους που διατρέχει το βουνό από τις πυρκαγιές και από τη χρόνια συστηματική προσπάθεια επιχειρηματικών και ιδιωτικών συμφερόντων για εμπορική του εκμετάλλευση. Να αντιληφθούμε σε βάθος, οι νέοι γονείς και η νέα γενιά, πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που μπορεί ο καθένας από μας να προσφέρει για να προστατευθεί αυτό το δημόσιο αγαθό. Η Μαθητική Γιορτή θα υλοποιηθεί μέσω και της πολύτιμης προσφοράς και βοήθειας των ανθρώπων της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του δήμου μας».

Με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης στο βουνό, η μετάβαση στη Γιορτή θα γίνει με λεωφορείο με αφετηρία το δημοτικό πάρκινγκ στο στάδιο «Κρητικόπουλος» και προορισμό τη Μονή Καισαριανής, που θα είναι και το σημείο συνάντησης. Ωρα αναχώρησης από το δημοτικό πάρκινγκ: 9.30 π.μ. Ωρα αναχώρησης από τη Μονή Καισαριανής: 3 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ