Πέμπτη 6 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προσφορά εικαστικού έργου με την Αχέντ Ταμίμι από την ζωγράφο Ελένη Μαρκάκη

Την Παρασκευή 31 Μάη οι ζωγράφοι Ελένη Μαρκάκη και Ελένη Σπαντιδάκη επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΚΚΕ στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο της συνάντησης η Ελένη Μαρκάκη χάρισε στην Οργάνωση της ΚΝΕ ένα πολύ όμορφο έργο, δική της δημιουργία, που απεικονίζει την Αχέντ Ταμίμι, σύμβολο της πάλης του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία.

Το συγκεκριμένο έργο εκτέθηκε για πρώτη φορά στην ατομική έκθεση της δημιουργού με τίτλο «Σε σκοτεινούς καιρούς», τίτλος εμπνευσμένος από τους στίχους του Μπρεχτ:

«Δεν θα λένε: Τον καιρό που η βελανιδιά τα κλαδιά της ανεμοσάλευε

Θα λένε: Τον καιρό που ο μπογιατζής τσάκιζε τους εργάτες

Δεν θα λένε: Τον καιρό που το παιδί πετούσε βότσαλα πλατιά στου ποταμού το ρέμα

Θα λένε: Τον καιρό που ετοιμάζονταν οι μεγάλοι πόλεμοι

Δεν θα λένε: Τον καιρό που μπήκε στην κάμαρα η γυναίκα

Θα λένε: Τον καιρό που οι μεγάλες δυνάμεις συμμαχούσαν ενάντια στους εργάτες

Μα δεν θα λένε: Ηταν σκοτεινοί καιροί

Θα λένε: Γιατί σώπαιναν οι ποιητές;».

Από την πλευρά του, το ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ, σε μια συμβολική κίνηση, ως δείγμα εκτίμησης γι' αυτήν την προσφορά χάρισε στην δημιουργό μια επιλογή εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με την παρακάτω αφιέρωση:

«Το ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ ευχαριστεί πολύ την Ελένη Μαρκάκη για την όμορφη και συμβολική προσφορά της στην Οργάνωση, τον πίνακα που ζωγράφισε η ίδια που απεικονίζει την Αχέντ Ταμίμι, ένα σύγχρονο σύμβολο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης των νέων. Ο πίνακας αυτός θα κοσμεί τα γραφεία της ΚΝΕ, έναν χώρο όπου καθημερινά εκατοντάδες νέοι επαναστάτες σχεδιάζουν τον αγώνα για τη νεανική έφοδο στο μέλλον, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που ενέπνευσε χιλιάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ