Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Πέταγμα» στην κορυφή

Μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' Κατηγορίας, βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τη δική της «παλικαρίσια» νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 1-0 αλλά και το «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η «Ενωση», η οποία σε μια δύσκολη έδρα κατάφερε να βρει το δρόμο προς τη νίκη, στρέφει πλέον το μυαλό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού στις 22 του μήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη βουλγαρική Λίτεκς Λόβετς. Κανονικά το παρών στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα δώσουν και οι Ατματζίδης, Καψής που για τη μεταξύ τους διαμάχη τιμωρήθηκαν από τη διοίκηση με 500.000 δρχ. έκαστος.

Οι «ερυθρόλευκοι», αντίθετα από τους ΑΕΚτζήδες, παρουσιάστηκαν κακοί και κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον ένα βαθμό με αμφισβητούμενο γκολ (επιθετικό φάουλ του Αντζα). Πάντως εκτός από τη νίκη έχασαν και δύο παίχτες. Τον Ζε Ελίας, που για αντιαθλητική συμπεριφορά εναντίον του Ζωγραφάκη, αποβλήθηκε (όπως και ο παίχτης της Ξάνθης) και αναμένεται να χάσει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Βενετίδη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, υπέστη συνδεσμική κάκωση στο γόνατο, σήμερα θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, και θα χάσει την υπόλοιπη χρονιά.

Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό, αναρριχήθηκε στην 3η θέση, αφού μετά από ένα ποιοτικό παιχνίδι στη «Λεωφόρο», βγήκε νικητής επί του Αρη με 2-1. Πλέον, στο μυαλό των «πρασίνων» κυριαρχεί μόνο το αυριανό παιχνίδι με την Πόρτο στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ευρωπαϊκά πάντως σκέφτεται πλέον και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά το νικηφόρο 3-1 στην «Τούμπα» επί του Αιγάλεω, αναζητάει τη συνταγή της νίκης, για τη δύσκολη αναμέτρηση με την Αϊτχόβεν στη Θεσσαλονίκη (22/11). Τα άλλα αποτελέσματα είναι: Ηρακλής - Εθνικός Αστέρας 0-0, Ιωνικός - Πανιώνιος 1-1, Ακράτητος - Παναχαϊκή 3-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ