Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ποινικοποιείται η δράση των επιτροπών ελέγχου

Προσπάθεια ποινικοποίησης της λειτουργίας των πενταμελών επιτροπών ελέγχου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τεχνικών - Υγειονομικών και Υπαλλήλων Πληροφορικής υπουργείου Εργασίας, ύστερα από τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της επιτροπής για το δυστύχημα στο πλοίο «ΣΕΪΛΟΡ».

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος θεωρεί, ότι η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί προσπάθεια να διαχυθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στο «ΣΕΪΛΟΡ» και ουσιαστικά να ακυρωθεί η αρχή της ευθύνης του εργοδότη και να εξισωθεί η επιτροπή με τα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο (χημικοί ναυτιλίας, τεχνικοί ασφάλειας).

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος απαιτεί: Την άμεση παύση της εισαγγελικής δίωξης, την ηθική και νομική στήριξη της επιτροπής από το υπουργείο Εργασίας. Τη νομική κάλυψη των επιθεωρητών εργασίας στο έργο τους και την ουσιαστική εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης εργασίας. Ακόμα, αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, με ευθύνη του εργοδότη. Να απλοποιηθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων και να επιβλέπεται η αυστηρή εφαρμογή τους από τις Λιμενικές Αρχές. Τέλος, να ενισχυθούν οι επιτροπές ελέγχου με τη συμμετοχή σ' αυτές και οριζόμενου από το κράτος Χημικού Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ