Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Στο «δίχτυ» των εφοπλιστών

Τα προβλήματα των ναυτικών σχολών από τις προκλητικές επεμβάσεις των εφοπλιστών και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ

Τα αιτήματα των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού για να σταματήσουν οι ωμές και προκλητικές επεμβάσεις των εφοπλιστών και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στη λειτουργία των ναυτικών σχολών, την αποστρατιωτικοποίησή τους και την υπαγωγή των Ακαδημιών στο ενιαίο σύστημα παιδείας, έφερε σαν θέμα με Επίκαιρη Ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι όπως καταγγέλλουν οι σπουδαστές «από τις ναυτικές σχολές απουσιάζει το επιστημονικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υποδομής. Τα βιβλία, είτε λείπουν, είτε το περιεχόμενό τους είναι εντελώς αναχρονιστικό. Οι εφοπλιστές παίζουν καθοριστικό ρόλο στα πιο κρίσιμα ζητήματα, στη διαμόρφωση και εφαρμογή των εσωτερικών κανονισμών, που είναι αντιδημοκρατικοί - αυταρχικοί και εποπτεύονται από τους λιμενικούς».

«Με απαίτηση των εφοπλιστών - συνεχίζει η Εώτηση - το ΥΕΝ δεν ικανοποιεί το αίτημα των ναυτεργατών για την αναγνώριση και την ισοτιμία των διπλωμάτων τους με τα αντίστοιχα της στεριάς. Επιπρόσθετα, χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαράδεκτης και ωμής επέμβασης των εφοπλιστών και του υπουργείου στα εσωτερικά του Συλλόγου των σπουδαστών, αποτελεί η επιχείρηση καθαίρεσης του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, το οποίο εξέλεξαν νόμιμα οι σπουδαστές και η αναγνώριση άλλου από το ΥΕΝ, που είναι της αρεσκείας των εφοπλιστών».

Η βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενη στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ρωτά ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση «για τον εκδημοκρατισμό, την ουσιαστική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, την αναγνώριση και την ισοτιμία των διπλωμάτων τους με τα αντίστοιχα της στεριάς; Για να σταματήσουν οι επεμβάσεις των εφοπλιστών και του ΥΕΝ στα εσωτερικά του συλλόγου των σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ