Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Θέλει «ισχυρή εντολή» για το κεφάλαιο

«Ισχυρή εντολή» για να εφαρμόσει απρόσκοπτα το πρόγραμμά του ζήτησε και χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύοντας σε Αχαΐα και Ηλεία. Πρόγραμμα κορωνίδα του οποίου είναι οι χαμηλότεροι φόροι και εισφορές για τους επιχειρηματικούς ομίλους και οι «νέες, καλά αμειβόμενες δουλειές», αποσιωπώντας ότι η αύξηση των επιχειρηματικών κερδών - από όπου τάχα θα αυξηθεί η «πίτα» για όλους - έχει ως προϋπόθεση τη συνέχιση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ξανά προς τους επιχειρηματίες ότι με «πολιτική αλλαγή» και κυβέρνηση ΝΔ «το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο», προσθέτοντας μάλιστα ότι «χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία».

Σ' αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως στόχος της ΝΔ και του ίδιου είναι «να εφαρμόσουν το τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει την ανάπτυξη», στην ουσία το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που περιλαμβάνει, προκειμένου να κατοχυρωθεί η «ελευθερία» του κεφαλαίου να διευρύνει την κερδοφορία του, την οποία παρουσιάζουν ως «ανάπτυξη για όλους» και προϋπόθεση τάχα για τα ψίχουλα που θα πέφτουν στο λαό από το φαγοπότι του κεφαλαίου. «Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει πλούτο, ο πλούτος αυτός θα μας βοηθήσει να έχουμε αρκετά έσοδα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο το κοινωνικό κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα ο Τ. Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ «Αlpha» έλεγε ότι έχει γίνει «σοβαρότατη προεργασία (...) για τα νομοσχέδια τα οποία θα χρειαστούν για να σηματοδοτήσουν τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος και την οικονομία», όπως αυτά για το «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο Ελληνικό, άλλο ένα θέμα για το οποίο φέρεται να δεσμεύτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, στην πρόσφατη συνάντησή τους, καθώς στο όλο θέμα εμπλέκονται αμερικανικά κεφάλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ