Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση 26 συμβασιούχων

Από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Με κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας που ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους αντιδρούν στη δρομολόγηση της απόλυσης 26 συμβασιούχων και διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου. Οι 26 συμβασιούχοι εργάζονται από το 2015, με επαναλαμβανόμενες παρατάσεις των συμβάσεών τους, ενώ απειλούνται με απόλυση μετά από δικαστική απόφαση που επεδίωξε και απέσπασε η δημοτική αρχή Καλαμάτας.

Από χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους δημότες έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ, ενώ έχουν ήδη συγκεντρώσει 250 υπογραφές στήριξης στο δίκαιο αίτημά τους. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται και υπογραφές στήριξης από τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού Μεσσηνίας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Διοίκηση Μεσσηνίας.

Με τη στήριξη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το μεσημέρι οι υπογραφές κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο απαίτησαν να λάβει απόφαση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και όχι να αναλωθεί σε γενικόλογα ευχολόγια. Η χτεσινή συνεδρίαση διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας η κατάσταση στη δημοτική επιχείρηση θα γίνει εκρηκτική εάν απολυθούν οι 26 εργαζόμενοι, καθώς το λιγοστό προσωπικό πρέπει να καλύψει υπηρεσίες διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης, λογιστικής παρακολούθησης, μελετών και επίβλεψης έργων, βλαβών και συνδέσεων ύδρευσης - αποχέτευσης, λειτουργίας και συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού, συντήρησης και λειτουργίας των 76 αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Γιάννενα: Στον ΟΑΕΔ οι συμβασιούχοι της «κοινωφελούς εργασίας»

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ πραγματοποίησε προχτές ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, για το ζήτημα της καθυστέρησης στην υπογραφή της ΚΥΑ με την οποία αναμένεται να δοθεί τετράμηνη παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Στο ψήφισμα που κατέθεσαν ο Σύλλογος και οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν την κοροϊδία που βάζει τους εργαζόμενους στην αναμονή ακόμα και για τα «ψίχουλα» μιας ολιγόμηνης παράτασης των συμβάσεών τους.

Οπως υπογραμμίζουν, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 17.000 άνεργοι στον νομό, αντί να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάθε χρόνο πάνε κι έρχονται στις υπηρεσίες στρατιές ανέργων, μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», με τσακισμένα μεροκάματα και ημερομηνία λήξης. Ο Σύλλογος διεκδικεί επίσης μια σειρά από αιτήματα, όπως: Καταβολή επιδομάτων, εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ - ιατρικές εξετάσεις), επίδομα και συνταξιοδοτική αναγνώριση του χρόνου ανεργίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ