Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στις 258 χιλιάδες φτάνουν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Στις 258.618 φτάνουν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων παραμένει άλυτο, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 34ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), ο αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη ανέρχεται στις 125.000, με τις 80.000 να ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Αντίστοιχα, ο αριθμός των συντάξεων μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (κύριες συντάξεις Δημοσίου) που βρίσκεται σε καθυστέρηση ανέρχεται στις 45.500.

Οσον αφορά το ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Ταμείου που επικαλείται η ΠΟΠΟΚΠ, στο τέλος του περασμένου Απρίλη, σε εκκρεμότητα βρίσκονταν 87.504 επικουρικές συντάξεις και 20.614 εφάπαξ.

Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες μειώσεις και περικοπές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα προβλήματα επιβίωσης των απόμαχων της δουλειάς.

Κάλεσμα από την «Αγωνιστική Συνεργασία»

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση και στη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΠΟΠΟΚΠ (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) καλεί σε υπερψήφισή της, προτάσσοντας τις εξής αγωνιστικές διεκδικήσεις: Πλήρης στελέχωση των ταμείων με το αναγκαίο προσωπικό. Καμία απόλυση εργαζόμενου. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ενιαία, δημόσια, καθολική Ασφάλιση. Καμία περικοπή σε συντάξεις και εφάπαξ, επιστροφή των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Κανονισμός παροχών που να καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες συνταξιούχων και ασφαλισμένων. Επανασύσταση Εργατικής Εστίας και Κατοικίας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ