Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απαιτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Σε εγρήγορση βρίσκονται τα ταξικά σωματεία, μετά και από το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου προς όλα τα συνδικάτα να βγουν μπροστά, να απαιτήσουν και να επιβάλουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων γενικά και ειδικότερα στις συνθήκες καύσωνα, που αναμένεται να επικρατήσουν αυτές τις μέρες.

Απέναντι στην εργοδοσία που νοιάζεται μόνο για την κερδοφορία της, το ΠΑΜΕ σε εγκύκλιό του προς τα σωματεία δίνει οδηγίες για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στους χώρους εργασίας και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης, απαιτώντας «να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Να μην κοπούν το ρεύμα και το νερό από κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι λόγω χρεών. Απαιτούμε τα όποια χρέη να παγώσουν (...) να εφαρμοστούν τα μέτρα που προβλέπονται ακόμα από την κολοβή σημερινή νομοθεσία».

Πρόσθετα στα παραπάνω, με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και ειδικά για τους εργαζόμενους διανομείς. Οπως επισημαίνει, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα (38 βαθμοί Κελσίου και άνω), θα πρέπει αμέσως να παύουν να απασχολούνται εκτός εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ