Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ PDS
Μια γροθιά στην απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Απόφαση για νέα απεργία στις 11 Ιούλη

Από την απεργιακή κινητοποίηση στην PDS
Από την απεργιακή κινητοποίηση στην PDS
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της «PD Solutions» (PDS, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς) στη χτεσινή 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο πλαίσιο της απεργίας. Εκεί αποφασίστηκε να ζητηθεί νέα συνάντηση με την εργοδοσία και τη μέρα της συνάντησης να γίνουν στάση εργασίας και νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους. Σε περίπτωση που η εργοδοσία αρνηθεί να γίνει συνάντηση μέχρι τις 11 Ιούλη, τη μέρα εκείνη θα γίνει νέα 24ωρη απεργία.

Τα αιτήματα που προβάλλουν το κλαδικό Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή του στην PDS είναι τα εξής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξω τα «δουλεμπορικά» από την PDS. Αμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό. Να αυξηθεί ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε δύο ώρες εργασίας. Πρόγραμμα που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι μόνο τις ανάγκες της PDS. Καμία μητέρα να μην εργάζεται Σαββατοκύριακο κ.ά.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε «Mellon», «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» και «ΣΙΔΕΝΟΡ»
  • Σήμερα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στη «Mellon Contact Services» πραγματοποιούν νέα στάση εργασίας, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεών τους, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
  • Επίσης σήμερα συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, στις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας, των εργαζομένων στην εργολαβική εταιρεία «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ», που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, γίνονται με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την εξόφληση Μάη, προκαταβολή και εξόφληση Ιούνη, τα επιδόματα κανονικών αδειών και καύσιμα. Ακόμα, το Συνδικάτο προβάλλει το αίτημα για ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.
  • Απεργιακή κατασκήνωση έχουν στήσει οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» έξω από το εργοστάσιο, όπου συγκεντρώνονται κάθε μέρα από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ., στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας. Συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στις διαθεσιμότητες και στα εξώδικα που στέλνει η εργοδοσία στα μέλη του ΔΣ του Σωματείου με απειλές για διεκδίκηση «διαφυγόντων κερδών», προσπαθώντας να κάμψει το ηθικό τους. Ιδιαίτερα χτες, δείχνοντας και με μία άλλη μορφή την ενότητά τους, έστησαν έξω από το εργοστάσιο απεργιακό τραπέζι. Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών κατά την περίοδο της κρίσης, με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τέτοια που να αποτρέπουν τα «ατυχήματα», που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και στον συγκεκριμένο όμιλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ