Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου στη «MSC»

Την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους απαίτησαν εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων με την κινητοποίηση που έκαναν χτες, έξω από τα γραφεία της «MSC», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα αγώνα για κλαδικές ΣΣΕ, σταθερή δουλειά, τήρηση του ωραρίου και των διαλειμμάτων.

Ο εργαζόμενος, που είχε πρωτοπόρα δράση για την οργάνωση των συναδέλφων του και την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ, απολύθηκε στις 28/6, ενώ για την απόλυση έχει γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Μετά την αναίτια και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας, με την οποία η εργοδοσία θέλησε να τιμωρήσει την αγωνιστική του στάση, έπεσαν οι μάσκες του "οικογενειακού κλίματος"», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωση που μοίρασε. Ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι στη συνάντηση που έγινε με τον εργαζόμενο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η εργοδοσία αιτιολόγησε την απόλυση κάνοντας λόγο για... «κακό κλίμα εξαιτίας του εργαζόμενου», δείχνοντας ότι αυτό που την ενοχλεί «είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι η δική τους ανάπτυξη στήνεται πάνω στις δικές μας θυσίες. Αλήθεια, πώς αλλιώς μπορεί να μεταφραστεί το γεγονός πως στην εταιρεία, που είναι δεύτερη στη liner ναυτιλία, με κέρδη που φθάνουν τα 32 δισ. ευρώ, οι μισοί εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς των 580 ευρώ;», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι η εταιρεία δεν έχει υλοποιήσει «ούτε τα ελάχιστα για τα οποία δεσμεύτηκε» πριν από έναν χρόνο, με αφορμή έλεγχο που είχαν διενεργήσει η Επιθεώρηση Εργασίας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπως τη δημιουργία χώρου για την ανάπαυση του προσωπικού, την τήρηση του ωραρίου και την αφαίρεση των καμερών που υπάρχουν «από τους διαδρόμους μέχρι και στις τουαλέτες».

«Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας», είναι το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στους εργαζόμενους. «Ο μόνος δρόμος για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και τις συνθήκες δουλειάς μας είναι αυτός της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης», τονίζει και τους καλεί να οργανώσουν τον αγώνα με πυξίδα τις δικές τους ανάγκες, απέναντι στα σχέδια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ