Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Νέα κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων

Με νέα κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, την Τετάρτη το απόγευμα, οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους απαίτησαν την επαναπρόσληψη των 26 απολυμένων συμβασιούχων.

Με την παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να μην αρκεστεί σε «ευχές που δεν έχουν καμία πρακτική αξία», αλλά να αποδείξει στην πράξη ότι επιθυμεί την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ και όχι την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Υπενθύμισε ότι μετά τις απολύσεις οι εναπομείναντες εργαζόμενοι (56 μόνιμοι, 7 με συμβάσεις ΟΑΕΔ που λήγουν το Νοέμβρη και 2 ΑμεΑ) αναγκάζονται να καλύπτουν μια σειρά υπηρεσιών διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτες και επίβλεψη έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης - αποχέτευσης, υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και τη λειτουργία των 76 αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως συνεχίζουν τον αγώνα «για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία».

Κάλεσμα συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, για το δικαίωμα στη δουλειά, εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Οπως υπενθυμίζει, οι 26 συμβασιούχοι εργάζονταν στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας πάνω από τρία χρόνια, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες, ενώ οι απολύσεις τους «βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία της επιχείρησης, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο της ιδιωτικοποίησης».

«Αυτή που στρώνει το δρόμο της αντεργατικής επίθεσης είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής αρχής. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση. Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μαζί με την αλληλεγγύη που θα εκφραστεί από όλα τα σωματεία μπορεί να ακυρώσει τις απολύσεις», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καταλήγει: «Οι απολύσεις δεν θα περάσουν. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ