Δευτέρα 8 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΟΣΝΙΕ)
Η στήριξη της ΔΑΣ θα αξιοποιηθεί στον αγώνα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29/6 στην Αθήνα το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Η ΔΑΣ ΟΣΝΙΕ κατέκτησε 3 έδρες στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ αύξησε κατά έναν τον αριθμό των αντιπροσώπων που εξέλεξε για το επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, συνολικά ψήφισαν 99 σύνεδροι.

Η ΔΑΣ έλαβε 25 ψήφους και 3 έδρες στο ΔΣ και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η «Ταξική Ενότητα» (ΔΑΚΕ) έλαβε 54 ψήφους και 8 έδρες και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Η «Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 15 ψήφους και 2 έδρες και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ. «Ανεξάρτητος» υποψήφιος έλαβε 5 ψήφους (καμία έδρα και κανένας αντιπρόσωπος).

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΣΝΙΕ υπογραμμίζει ότι οι έδρες και οι αντιπρόσωποί της «θα αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των εργαζομένων του κλάδου. Θα αξιοποιηθούν στον αγώνα για υπογραφή ενιαίας κλαδικής Σύμβασης, με όρους που θα βελτιώνουν σημαντικά τις εργασιακές σχέσεις».

Επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της ΔΑΣ επιτεύχθηκε «μέσα από τη δράση στους χώρους δουλειάς, μακριά από παζάρια, εκβιασμούς και συκοφαντίες (...) σε περίοδο αναμενόμενης έντασης της αντεργατικής επίθεσης αλλά και σε περίοδο που γίνεται αγώνας για να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον σφιχτό εναγκαλισμό της εργοδοσίας».

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι η παρουσία των αντιπροσώπων που μετείχαν στο ψηφοδέλτιό της συνέβαλε καθοριστικά «στην έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, στην ανάδειξη της ανάγκης να αναπτυχθούν στον κλάδο μας διεκδικητικοί αγώνες, με οργάνωση, σχέδιο, αποτελεσματικότητα, στην προβολή της δράσης των πρωτοβάθμιων Σωματείων», στην «ανάγκη να έχουμε Ομοσπονδία που θα είναι ταξικά προσανατολισμένη», σε αντίθεση με τις «τοποθετήσεις των συνδικαλιστών του απερχόμενου προεδρείου της ΟΣΝΙΕ, που περιορίστηκαν σε γενικολογίες, χωρίς να παρουσιάσουν συγκεκριμένο σχέδιο για το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των κλαδικών Συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ