Δευτέρα 8 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Χωρίς γιατρό η Παιδοχειρουργική 7 μέρες το μήνα

Χωρίς εφημερεύοντα παιδοχειρουργό ή τουλάχιστον γενικό χειρουργό λειτουργεί για 7 μέρες το μήνα η Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η μοναδική τριτοβάθμια παιδοχειρουργική κλινική στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του προσωπικού της κλινικής, δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος. Το Σωματείο είχε επισημάνει έγκαιρα το σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου ισχυριζόταν ότι πρόκειται για... «κινδυνολογίες».

«Οι ευθύνες του υπουργείου, της 7ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι τεράστιες» για την υποστελέχωση της κλινικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επισημαίνει το Σωματείο και απαιτεί: Να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε όλα τα επίπεδα και να γίνεται ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση. Να υπάρξει πλήρης και σαφής αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της 7ης ΥΠΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη Υγεία - Πρόνοια και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το ταχύτερο δυνατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ