Δευτέρα 8 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Μεγάλες οι καταστροφές στην Εύβοια

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία

Από την πυρκαγιά στο Τραχήλι της Εύβοιας

Eurokinissi

Από την πυρκαγιά στο Τραχήλι της Εύβοιας
Μετά την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων τα οποία προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε περιοχές του δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια, για τον έλεγχο των οποίων δόθηκε αγώνας από 331 πυροσβέστες, με απόφασή του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές του δήμου. Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Αυλώνας, Κονίστρων και Ταμυνέων. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη. Το Σάββατο, υπό μερικό έλεγχο έδινε η Πυροσβεστική τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Πυργί και Αγιο Γεώργιο. Παρέμεναν ενεργά τα μέτωπα σε Τραχήλι και Μανίκια. Χτες η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί.

Υπό έλεγχο είχε τεθεί και πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σέκουλας, στην Ηλεία. Στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 ελικόπτερο. Φωτιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση και στη Φυλή κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου. Αμεσα υπήρξε κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων σπεύδοντας και επιχειρώντας 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 5 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχείρησε 1 ελικόπτερο. Πυρκαγιά σημειώθηκε σε υπαίθριο χώρο επί των λεωφόρων Βεΐκου και Καποδιστρίου, κοντά στο άλσος Βεΐκου. Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Εξάλλου, πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη και στη Σταμάτα Αττικής ξέσπασαν χτες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, στην ανατολική Μάνη η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγιος Κυπριανός.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν και επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, τρία αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» και ένα ελικόπτερο. Αργότερα, ωστόσο, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, με τα 3 αεροσκάφη και το ελικόπτερο, ενώ για προληπτικούς λόγους λουόμενοι που βρίσκονταν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πυρκαγιά ξέσπασε και στη Σταμάτα Αττικής σε οικοπεδική έκταση κοντά στο κτήμα Κοκοτού, χωρίς να απειληθούν κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Τρία άτομα συνελήφθησαν, εξάλλου, από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, για πρόκληση πυρκαγιάς σε Μεσσηνία, Αποκόρωνα και Μάνδρα. Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος με την κατηγορία της πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Φακίστρα του δήμου Μεσσήνης. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 17χρονος, κατηγορούμενος για πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Κιάφα του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας στη δυτική Αττική, όπως και 45χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλμυρού του δήμου Αποκορώνου στο νομό Χανίων Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ