Τρίτη 9 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΑΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Κάλεσμα αγώνα για τη ΣΣΕ κόντρα στις εργοδοτικές αξιώσεις

Σε αγώνα για κλαδική ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων καλεί η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΑΣΚ) στην Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ), κόντρα στις προκλητικές αξιώσεις των εργοδοτών αλλά και στην πρακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που κρατά τους εργαζόμενους στη γωνία.

Η μεσολαβητική απόφαση που εξέδωσε στις 12/6 ο ΟΜΕΔ απορρίφθηκε από τους εργοδότες, παρότι ενσωματώνει μια σειρά αξιώσεις τους (μειώσεις σε επιδόματα και μισθούς, εξαίρεση «ενοικιαζόμενων» και άλλων εργαζομένων). Η ΕΑΣΚ υπογραμμίζει ότι η πρόταση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) στην ουσία εξισώνει τον κλαδικό μισθό με τον κατώτατο, εξαφανίζοντας το επίδομα πολυετίας και καθηλώνοντας το εισόδημα των εργαζομένων του κλάδου σε εξευτελιστικά επίπεδα, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.

«Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για την κλαδική ΣΣΕ θα έφερναν, σε σχέση με την προηγούμενη κλαδική Σύμβαση, μειώσεις μέχρι και 70%!», σημειώνει η ΕΑΣΚ, υπενθυμίζοντας ότι ο κλάδος «έχει επιστρέψει εδώ και χρόνια σε σταθερή ετήσια κερδοφορία δεκάδων εκατομμυρίων, η οποία αναμένεται να αυξηθεί ακόμη πιο ραγδαία, με τα σχέδια που έχουν διατυπώσει τα κόμματα του κεφαλαίου για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!».

Μπροστά σε μια τέτοια προκλητική αξίωση, όμως, η έγνοια της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας «δεν ήταν η άμεση ενημέρωση και αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων, αλλά πώς θα την αποσιωπήσουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα!». Στην ίδια κατεύθυνση, μετά την απόρριψη της πρότασης μεσολάβησης από τους εργοδότες, προσφεύγει στη διαιτησία του ΟΜΕΔ, χωρίς καμία προσπάθεια κινητοποίησης των εργαζομένων.

«Ως εδώ! Αρκετά με τα παζάρια πίσω από την πλάτη των εργαζομένων!», τονίζει η ΕΑΣΚ. «Οι ίδιες οι εξελίξεις δείχνουν πως μόνο η δική μας οργάνωση και αγωνιστική δράση μπορεί να επαναφέρει μια κλαδική ΣΣΕ θετική για τους εργαζομένους».

Καλεί τους εργαζόμενους σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα σωματεία του κλάδου, ώστε «να σημάνει συναγερμός για τις άθλιες επιδιώξεις των εργοδοτών» και να αποφασιστεί η οργάνωση κλαδικής απεργιακής κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Στην πρότασή της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα: Κατάργηση της «ενοικιαζόμενης» εργασίας, απευθείας πρόσληψη στις εταιρείες, ενιαίες εργασιακές σχέσεις για όλους. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 976 ευρώ και ετήσια κλιμάκια. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, ενιαίο πρωινό ωράριο Δευτέρα με Παρασκευή κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ