Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρειάζεται να οργανωθεί η αγωνιστική παρέμβαση

Δήλωση των εκπροσώπων της ΑΣΕ για το αίτημα συνάντησης του ΔΣ της ΔΟΕ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Στο αίτημα του ΔΣ της ΔΟΕ για συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναφέρονται με δήλωσή τους οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Οπως επισημαίνουν:

«α. Δεν είμαστε γενικά αντίθετοι στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου ή της διεκδίκησης συγκεκριμένων ζητημάτων - προβλημάτων που προκύπτουν. Νομίζουμε ότι η προτεινόμενη συνάντηση δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα.

β. Εχουμε εμπειρία από εθιμοτυπικού τύπου συναντήσεις με υπουργούς. Αυτές οι συναντήσεις περισσότερο βοηθούν επικοινωνιακά την κυβέρνηση ώστε να εμφανίζεται πως δήθεν "ακούει τη φωνή του κλάδου", παρά συμβάλλουν τελικά στη διεκδίκηση και την επίλυση προβλημάτων. Θυμόμαστε άλλωστε και την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις επισκέψεις Φίλη στα γραφεία των Ομοσπονδιών. Τίποτα δεν λύθηκε για τον κλάδο. Αντίθετα, όταν υπήρξε ουσιαστική ανάγκη για συναντήσεις στο πλαίσιο κινητοποιήσεων ή απεργιών, βρίσκαμε μπροστά μας κλειστές πόρτες και ΜΑΤ.

γ. Η λογική περί "εγκαινιασμού ενός συνεχούς και διαρκούς διαλόγου με το υπουργείο" που προτείνεται δεν έχει σχέση με την ανάγκη το Συνδικάτο αγωνιστικά να απαιτεί λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική, την οποία συνυπογράφει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα της ΝΔ το γνωρίζουμε. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που ψήφισε πραγματικά της έστρωσε το δρόμο και στην Εκπαίδευση για να το υλοποιήσει πιο εύκολα.

δ. Η θέση μας είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μια μέρα ανοχής στη νέα κυβέρνηση. Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθεί η αγωνιστική παρέμβαση του Συνδικάτου και των Συλλόγων με βάση τις μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα στη δουλειά, με βάση τα δίκαια αιτήματά μας».

Με βάση τα παραπάνω, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ εκφράζουν τη διαφωνία τους με το κείμενο που προτάθηκε και τονίζουν:

«Η γνώμη μας είναι ότι η οποία συνάντηση γίνει πρέπει να είναι σε χρόνο που θα επιλέξει ο κλάδος, με σκοπό την άσκηση της μεγαλύτερης δυνατής πίεσης, ακόμα και με μαζική κινητοποίηση και φυσικά να έχει συγκεκριμένα θέματα:

1. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους.

2. Απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση και υλοποίηση των αιτημάτων μας για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

3. Μέτρα για την υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με παιδαγωγικούς όρους και προϋποθέσεις σε όλη τη χώρα.

4. Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

5. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

6. Ουσιαστική ενίσχυση των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέοι διορισμοί στην Εκπαίδευση (2022-08-03 00:00:00.0)
Διεκδικούν μαζικούς διορισμούς και οργανικές θέσεις (2022-07-21 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (2020-01-03 00:00:00.0)
Για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά (2016-06-24 00:00:00.0)
Πανελλαδική διαμαρτυρία στις 23 Ιούνη στο υπουργείο Παιδείας (2016-06-16 00:00:00.0)
«Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!» (2016-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ