Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
«Πολύ πιο γρήγορα», στην ίδια πορεία για τα ναυπηγεία

Την «καλή πορεία αποκρατικοποίησης των ναυπηγείων της Σύρου», που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στην Ελλάδα, της εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Π. Ξενοκώστα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, ο υπουργός δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε να γίνουν τα αντίστοιχα βήματα για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας» και πως «οι συζητήσεις με την ΟΝΕΧ θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, έτσι ώστε τα βήματα να γίνουν πολύ πιο συγκεκριμένα και πολύ πιο γρήγορα».

Ο δε Π. Ξενοκώστας δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς βλέπουμε ότι το όραμά μας και το όνειρό μας για την αναγέννηση των ναυπηγείων που ξεκίνησε από τη Σύρο είναι πλέον εθνική στρατηγική και μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα πυλώνας ανάπτυξης και ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης.

Από τις δηλώσεις γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση ΝΔ σκοπεύει να «τρέξει» ακόμα πιο γρήγορα την «εθνική» στρατηγική του κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά την υπόθεση ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο για το τι σημαίνουν για τους εργαζόμενους τα σχέδια αυτά, θυμίζουμε πως η ΟΝΕΧ, ως νέος «σωτήρας» που ήρθε να σώσει τα ναυπηγεία της Σύρου, έχει παραδώσει τους εργαζόμενους σε εργολάβους με 10 ευρώ την ώρα, χωρίς υπερωριακή αμοιβή, επιδόματα, αργίες, δώρα, με 16 ένσημα όσο και αν δουλέψουν, ενώ κανείς δεν ξέρει αν τηρούνται και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας τους. Ο αμερικανικός όμιλος μάλιστα δεν τους κατέβαλε αυτά που τους όφειλε ο προηγούμενος «σωτήρας» όμιλος Ταβουλάρη και για σιγουριά ότι δεν θα τα διεκδικήσουν, το πρώτο που απαίτησε μόλις «πάτησε» στο ναυπηγείο, ήταν να υπογράψουν τις μεταχρονολογημένες απολύσεις, δηλαδή ότι είχαν απολυθεί ένα χρόνο πριν. Παράλληλα, χαρίστηκαν στον όμιλο χρέη εκατοντάδων εκατ. ευρώ του ναυπηγείου, που αφορούσαν ακόμα και δημοτικά τέλη.

Αυτή είναι η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας που αναφέρει ο Π. Ξενοκώστας, αυτά «περιμένουν» και τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ