Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ζεστή ατμόσφαιρα και υπέροχες μελωδίες

Μια συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και όχι μόνο, με την αγαπημένη Ρίτα Αντωνοπούλου, έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση του Διημέρου και ενθουσίασε τον κόσμο με τη ζεστή ατμόσφαιρα και τις μελωδίες της.

Και ένα αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι μπορεί να είναι «ένα ωραίο ταξίδι», όπως είπε η Ρίτα Αντωνοπούλου, και δίκαια να αρχίζει με τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καββαδία, του ποιητή που μας προτρέπει να κατακτήσουμε το αδύνατο «χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία», και φυσικά με την υπέροχη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Στο ξεκίνημα της συναυλίας, η Ρίτα Αντωνοπούλου παρουσίασε τους σπουδαίους μουσικούς που πλαισίωναν τη σκηνή, τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον Σταύρο Καβαλιεράτο και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Από τον «Σταυρό του Νότου» και το «Καραντί» περάσαμε στην ιστορία του «Κεμάλ», γιατί... «με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»!

Σύγχρονα τραγούδια, όπως τα «Διόδια», και μελωδίες παλιές και νέες, πάντα όμως αγαπημένες. Από μια «Ομορφη πόλη», στην «ομορφιά του κόσμου» που «πώς να τη σωπάσω μέσα μου», και «στ' άστρο του κόσμου μες απ' τα μάτια ενός πιτσιρικά» ή μέσα απ' τα μάτια του Κυρ - Μέντιου, που φωνάζει να μη «σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ». Ο «Μικρόκοσμος», «Το τραγούδι του Σεβάχ του Θαλασσινού», «Καραγκιόζης», «Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν» και τόσα άλλα...


Και, αφιερωμένο για τον Θάνο Μικρούτσικο, «Ο Αμλετ της Σελήνης»! Το ταξίδι συνεχίστηκε με σύγχρονα και παλιότερα τραγούδια, που μιλούν για τη ζωή, χτες, σήμερα και διαχρονικά...

Μετά το τέλος της συναυλίας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχάρη τους καλλιτέχνες.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου είχαν αρχίσει νωρίτερα το βράδυ με μια παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χωρών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, ενώ μετά τη συναυλία τη σκυτάλη πήρε το Συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, αρχίζοντας ένα ακόμη γλέντι που θα διαρκούσε πολύ περισσότερο αν δεν το εμπόδιζε η διαρκής βροχή.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ