Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η μάχη που δώσαμε, παρακαταθήκη για τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μίλησε η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Μαρία Γαβαλά μιλώντας στη σύσκεψη
Η Μαρία Γαβαλά μιλώντας στη σύσκεψη
Με τη μαζική συμμετοχή μελών, φίλων και ανθρώπων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/7 η εκδήλωση - συζήτηση της ΤΕ Λάρισας του Κόμματος με θέμα την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 7ης Ιούλη.

Στην εκδήλωση μίλησε η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας. Στην αρχή της ομιλίας της ανέδειξε τη σημασία που έχει για το ΚΚΕ η συμπόρευση δεκάδων ανθρώπων, αγωνιστών του κινήματος, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Η συμπόρευση αυτή και ο έντιμος αγώνας που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα για να προβληθεί το πραγματικά ριζοσπαστικό, το αληθινά ρεαλιστικό για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αποτελεί παρακαταθήκη για όσα είναι μπροστά μας, τόνισε, αναδεικνύοντας ότι αυτό εκφράζει διεργασίες που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που θα πρέπει να αναπτυχθούν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την οποία θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση του Κόμματος πως κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν η κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που όμως δεν θα σημάνει και αλλαγή πολιτικής, αλλά παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα.


Για τη ΝΔ τόνισε ότι αποτελεί αστική επιλογή η ανάδειξή της σε κυβέρνηση, γιατί το κεφάλαιο θέλει να προχωρήσουν πιο γοργά οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που στηρίζουν την κερδοφορία του, κάτι που όπως είπε αποτυπώνεται και στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ανέφερε ότι «η πολιτική που θα επιταχύνει η ΝΔ περιλαμβάνει ματωμένα πλεονάσματα, αναδιαρθρώσεις και νέα προνόμια υπέρ του κεφαλαίου, ιδιωτικοποιήσεις, ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων με ακόμα χειρότερο τρόπο, σε βάρος των αδύναμων δανειοληπτών και πολλά άλλα. Ενώ από τις πρώτες της εξαγγελίες είναι η ενίσχυση της περιβόητης στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας - ΗΠΑ».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο γεγονός ότι ανέλαβε στα χρόνια 2012 - 2015 να βγάλει το σύστημα από τη δύσκολη θέση, ότι καπηλεύτηκε αξίες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, αποστρατεύοντας και καλώντας ουσιαστικά σε αποχή ανθρώπους προβληματισμένους, εργαζόμενους που γύρευαν μια ελπίδα να πιαστούν. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει σήμερα στρωμένο το έδαφος με αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε στη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι είναι θετική εξέλιξη η υποχώρησή της και το ότι μένει εκτός Βουλής. Ανέδειξε το ρόλο του ΚΚΕ, που με συνέπεια αντιπάλεψε τέτοιες δυνάμεις, και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αμβλυνθούν τα αντανακλαστικά, «γιατί οι δυνάμεις που την προώθησαν, τώρα την "αποσύρουν", κρατώντας την όμως ως εφεδρεία».

Κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε ότι σήμερα είναι περισσότεροι οι εργαζόμενοι που στέκονται πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν πειστεί να κάνουν ένα πιο αποφασιστικό βήμα. «Γι' αυτό και θα επιδιώξουμε, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που απαντά στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κατακτήσει τις καρδιές και τις συνειδήσεις περισσότερων εργαζομένων και νεολαίας. Γι' αυτό και είναι υπόθεση όλων μας μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, να αυξήσουμε τις εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, να ριζώσουν με νέους αγωνιστές μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Κάτω από αυτό το πρίσμα αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας το Κόμμα να αποτελέσει πιο ισχυρό εφαλτήριο αγωνιστικής συσπείρωσης μέσα στις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση με προβληματισμούς, απόψεις και προτάσεις από φίλους του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ