Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIRECT SOLUTIONS» (PDS)
Επιτυχημένη και η νέα 24ωρη απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Αποφάσισαν ομόφωνα με Γενική Συνέλευση τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους

Από τη μάχη της περιφρούρησης της χτεσινής απεργίας
Από τη μάχη της περιφρούρησης της χτεσινής απεργίας
Με επιτυχία πραγματοποίησαν τη χτεσινή νέα 24ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι της «Πειραιώς Direct Solutions» (PDS, θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς), συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Κόντρα στις εργοδοτικές πιέσεις και την κλιμάκωσή τους τις τελευταίες μέρες, οι εργαζόμενοι έδωσαν από τα ξημερώματα με αποφασιστικότητα τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας τους.

Η διοίκηση της PDS, από την άλλη, επέμεινε στην αδιαλλαξία της να μην καταθέτει την περιβόητη αντιπρόταση που «δεσμεύτηκε» να φέρει μετά από 7 μήνες διαπραγματεύσεων. Από την προηγούμενη μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι δέχονταν πιέσεις και τηλεφωνήματα μέχρι και στο σπίτι τους προκειμένου να τσεκαριστεί ποιοι και πόσοι θα απεργήσουν. Χτες το πρωί διοικητικά στελέχη επιχείρησαν να μπουν στις κεντρικές υπηρεσίες της PDS, επικαλούμενοι το «δικαίωμα στην εργασία». Η διοίκηση ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, μετατρέποντας σε σταθμούς εργασίας κτίρια που ανήκουν στον Ομιλο Πειραιώς και στέλνοντας έναν μικρό αριθμό «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων για να βγάλουν τη δουλειά.

Η Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής αντέδρασε άμεσα, ενημερώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας. Μετά την επιμονή των απεργών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ένα παλιό κτίριο του Ομίλου στον Νέο Κόσμο, το οποίο είχε σφραγιστεί από το... 2015, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο όσους στάλθηκαν από την εργοδοσία εκεί.

«Δεν υποχωρούμε!»

Οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις αντί να κάμψουν ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Στη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση εκ μέρους του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Ειρήνη Μπεκιάρη, γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου της «Mellon», μετέφερε την εμπειρία από τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν και εκεί οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση, κόντρα στην αδιαλλαξία και τις πιέσεις της εργοδοσίας.

Η Χριστιάνα Κολυβά, εκ μέρους της Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου στην PDS, στάθηκε στον εμπαιγμό της διοίκησης και τις δικαιολογίες της ότι «τάχα το κλαδικό σωματείο δεν έχει πρόθεση να συνεργαστεί, επειδή δεν ανεχόμαστε οι εργαζόμενοι να είναι χωρισμένοι σε PDS και "Mellon", να αμειβόμαστε με ψίχουλα, και θεωρούμε απαράδεκτο να συζητάμε για πέντε λεπτά διάλειμμα. Είναι οι ίδιοι που επέλεξαν σήμερα να μην πραγματοποιηθεί συνάντηση και ρίχνουν τις ευθύνες στο σωματείο και στους εργαζόμενους. Δεν υποχωρούμε!».

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα, προσαρμόζοντας τον σχεδιασμό τους ανάλογα και με τη στάση της εργοδοσίας. Διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, θα εξασφαλίζει αυξήσεις, θα κατοχυρώνει την αύξηση του διαλείμματος στα 45 λεπτά, θα προστατεύει τη μητρότητα που πλήττεται με δουλειά τα Σαββατοκύριακα και νυχτερινά, παρέχοντας ειδικό ωράριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ