Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ 3-2
Χάρισε ελπίδες

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε ο ΠΑΟΚ με την Αϊντχόβεν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο «δικέφαλος» μπορεί να πήρε τη νίκη με 3-2 στο γήπεδο της Τούμπας επί των Ολλανδών, όμως αποδείχτηκε ιδανικός... αυτόχειρας καθώς τα δύο τέρματα των αντιπάλων του ίσως αποβούν μοιραία στον επαναληπτικό της 6ης του Δεκέμβρη στο «Φιλιπς Στάντιουμ».

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να πάρουν μια... άτυπη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό από το θεσμό, κάτι που φάνηκε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κατά διαστήματα απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και μάλιστα έχασαν την ευκαιρία να πάνε με άλλο αέρα στην Ολλανδία καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο Οκκάς αλλά και ο Γιασεμάκης βρέθηκαν μπροστά στα καρέ του Βαντερέους χάνοντας κλασικές ευκαιρίες. Από την άλλη, όμως, σε δύο σημεία του αγώνα, ένα σε κάθε ημίχρονο, έπεσαν σε λήθαργο, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φτάσουν στο τέρμα και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους, για την πρόκριση, ζωντανές.

Οι Ολλανδοί βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ σε ένα από αυτά τα δύο σημεία. Το γκολ του Ντε Γιονγκ στο 20΄ αφύπνισε τους «ασπρόμαυρους», που κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα, και όχι μόνο να ισοφαρίσουν με τον Γιασεμάκη (36΄), αλλά και να προηγηθούν με τον Ουντέζε στο 39΄, διαμορφώνοντας έτσι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η πίεση συνεχίστηκε και έτσι στο 69΄ ο Γιασεμάκης ξαναβρήκε το δρόμο για τα δίχτυα δίνοντας μια... μεγαλύτερη ανάσα στους συμπαίκτες του για τον επαναληπτικό σε 14 βράδια. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν μερικές ακόμη ευκαιρίες να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, με κλασικότερη τη διπλή φάση με την εξ επαφής κεφαλιά του Λουτσιάνο (57΄) και στη συνέχεια το σουτ του Γεωργιάδη. Μετά το 75΄, όμως, η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των παικτών του «δικέφαλου» έφερε τη μείωση του σκορ από τους Ολλανδούς, με τον Μπρούκιν στο 81΄.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καφφές, Κατσιαμπής, Μπορμπόκης, Λουτσιάνο (72΄ Τετράτζε), Οκκάς, Γεωργιάδης (89΄ Φρούσος), Γιασεμή, Αμπονσά, Ουντέζε, Κωνσταντινίδης.

ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ: Βαντερέους, Οϊερ, Χάμπερ, Φάιντς, Φένεγκουρ οφ Χέσελινκ (80΄ Κέζμαν), Φόγκελ, Ντε Γιονγκ (63΄ Μπρούγκινκ, λόγω τραυματισμού), Λούσιους, Ρόμενταλ (59΄ Μπόγκελουντ), Νικιφόροφ, Μπουμά.


Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ