Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ- ΛΟΒΕΤΣ 3-2
Αρχικά πετούσε... μετά περπατούσε

Ούτε ο Σάντος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε στο β` μέρος

Sportidea

Ούτε ο Σάντος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε στο β` μέρος
Τα εύκολα... δύσκολα έκανε η ΑΕΚ απέναντι στη βουλγαρική Λίτεξ Λόβετς στο πρώτο παιχνίδι για την 3η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η «Ενωση» μπορεί να πήρε τη νίκη με 3-2, όμως προβλημάτισε πολύ με την εμφάνισή της στο Β` μέρος, καθώς... εξαφανίστηκε από το γήπεδο, δίνοντας έτσι νέα πνοή στους Βούλγαρους που ελπίζουν σε πρόκριση.

Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν χάρμα ιδέσθαι στο πρώτο μέρος και ειδικά στο πρώτο μισάωρο. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν ικανοί, με το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζαν και τις ευκαιρίες που έχαναν (δοκάρι Τσάρτα στο 1'), να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα ασφαλείας. Οσο κυλούσε το παιχνίδι και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος... πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αξιοποιούσαν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν, έδειχναν πως η υπόθεση πρόκριση θα τελείωνε με τη λήξη του χτεσινού αγώνα.

Τα τρία γκολ που πέτυχαν κάθε επτά λεπτά, στο 10', η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Τσάρτα, το πλασέ του Ζαγοράκη που κατέληξε στα δίχτυα (17') αλλά και η κεφαλιά του Κωνσταντινίδη που... έγραψε το 3-0 (24') ήταν οι αποδείξεις για ένα ήσυχο βράδυ των γηπεδούχων, απέναντι στους Βούλγαρους της Λόβετς.

Ομως από το 30` και μετά, η Λόβετς ισορρόπησε το παιχνίδι, αφού οι Ελληνες παίκτες μάλλον είδαν ότι δε χρειάζεται να προσπαθήσουν άλλο και άρχισαν να παρατάνε το παιχνίδι. Ετσι ο Γιάνκοβιτς μείωσε σε 3-1. Οι προσπάθειές τους για ένα τέταρτο ήταν από ελάχιστες έως και μηδαμινές. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και σε όλη την επανάληψη. Ετσι κατάφεραν να χαλάσουν την εικόνα που είχαν δημιουργήσει αλλά και να απογοητεύσουν τον προπονητή που τους είχε ζητήσει αποτέλεσμα με μηδέν παθητικό αλλά και να μην υποτιμήσουν τη μέχρι χθες άγνωστη αντίπαλό τους. Και σαν μην έφθανε αυτό, στο 72' ο Ρακίτα μείωσε κι άλλο το σκορ. Η αντεπίθεση που έκανε η «Ενωση» στα τελευταία λεπτά, δεν απέδωσε και έτσι το αποτέλεσμα αυτό δίνει ένα νέο ενδιαφέρον για τον επαναληπτικό που θα γίνει στις 6 του Δεκέμβρη.

AEK: Χιώτης, Γκαμάρα, Ροντρίγκο, Κασάπης, Λάκης, Ζήκος, Ζαγοράκης (54' Κόλα), Τσάρτας (51' Μαλαδένης), Νικολαΐδης, Πετκόφ, Κωνσταντινίδης (68' Γεωργέας).

ΛΟΒΕΤΣ: Βούτοφτς, Γιόβοφ, Γιάνκοβιτς, Ζέλεφ (31' Πατράσκο), Ντιμίτροφ, Ρακίτα, Πορνοζούζοφ (84' Μπογκντάνοφ), Πετρόφ (60' Νικόλοφ), Γιελένκοβιτς, Κιρίλοφ, Χίντουακ.


Γ.Καντζιλιέρης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ