Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
14 μέρες χωρίς ρεύμα οικογένεια ανέργων με προβλήματα υγείας!

Καταγγελία και παρεμβάσεις από το Εργατικό Κέντρο

Το θέμα της απαράδεκτης διακοπής παροχής ρεύματος σε οικογένεια ανέργων με προβλήματα υγείας επαναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, καθώς, όπως καταγγέλλει, η οικογένεια παραμένει χωρίς ρεύμα για 14 μέρες!

Οπως κατήγγειλε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, η τριμελής οικογένεια, που μένει στις Εργατικές Κατοικίες ΙΙ (μία 78χρονη γυναίκα μαζί με την άνεργη κόρη της και τον εγγονό της, τους οποίους προσπαθεί να συντηρήσει με την πενιχρή σύνταξή της), βρέθηκε με κομμένο ρεύμα από τις 11 Ιούλη, επειδή δεν μπορούσε να πληρώνει το ποσό που καθόρισε η ΔΕΗ.

Το Εργατικό Κέντρο, «παράλληλα με τη γνωστοποίηση της κατάστασης που βρίσκεται η οικογένεια», προχώρησε σε μια σειρά παρεμβάσεις: «Απευθυνθήκαμε στα κεντρικά της ΔΕΗ, μιλήσαμε με τον υπεύθυνο από το γραφείο της Πάτρας (που έχει την ευθύνη για το νομό μας) και μας απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, μιας και η οικογένεια έχει αλλάξει πάροχο και άρα δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις προηγούμενες οφειλές. Απευθυνθήκαμε επίσης στην Περιφέρεια και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, όπου και από εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα και η οικογένεια μέχρι σήμερα στερείται του ρεύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή διαβίωσή της».

«Είναι όμως απαράδεκτο», τονίζει το ΕΚΖ, «το γεγονός τόσες μέρες μια οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας να παραμένει στο σκοτάδι και να μη δίνεται, αν μη τι άλλο, η δυνατότητα να ρυθμιστεί το χρέος με τον τρόπο που μπορεί η οικογένεια να το κάνει. Αλλωστε πληρώνουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν κάθε μήνα».

Και προσθέτει: «Σε μια περίοδο που προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τέτοια περιστατικά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί. Αυτή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων έφερε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να βυθιστούν ακόμα πιο βαθιά στην ενεργειακή φτώχεια. Παράλληλα η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις εργολαβίες με άθλιες εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός, και βέβαια αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις περιβόητες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

«Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου. Αγαθό που δεν νοείται να το στερείται κανείς σήμερα», τονίζει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και καλεί τα σωματεία - μέλη του, το λαό του νησιού, τους εργαζόμενους στην Ενέργεια, το επόμενο διάστημα να οργανώσουν τη δράση τους ενάντια στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, διεκδικώντας: Φτηνά τιμολόγια ρεύματος. Δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου. Να μην περάσουν τα σχέδια της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ