Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κι άλλες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωρά με νέο γύρο κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός επιτετραμμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Βενεζουέλα, Ελιοτ Εϊμπραμς. Ο ίδιος είπε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και στη Ρωσία, επειδή εξακολουθεί να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. «Η πίεση θα συνεχιστεί», σημείωσε ο Εϊμπραμς, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί και η αύξηση της «πίεσης στην Κούβα» για τις «ενέργειές της στη Βενεζουέλα».

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για νέα μέτρα εναντίον 10 ατόμων και 13 εταιρειών που συνδέονται με την κυβέρνηση Μαδούρο και τις εισαγωγές τροφίμων στη Βενεζουέλα.

Η ουσία είναι ότι η αύξηση μέγιστης πίεσης, που οι ΗΠΑ επιλέγουν ως τακτική και απέναντι στη Βενεζουέλα, αφορά την προώθηση συμμαχιών ευρύτερα στη Λατινική Αμερική, πιο ευνοϊκών για τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων, σε αντιπαράθεση με αντίπαλα κέντρα (Ρωσία και Κίνα).

Από τη μεριά του ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω και από τη νέα διακοπή ηλεκτροδότησης, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε 23 πολιτείες της Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ