Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο Κάρλος Βέκιο, εκπρόσωπος του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Γκουαϊδό, δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας», ωστόσο η Μόσχα «θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τη σκληρή δικτατορία».

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ισραήλ και ΗΠΑ επεξεργάζονται σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να «αναβαθμίσουν» την αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ στον Λίβανο, UNIFIL, ώστε να ασκήσουν πιέσεις στη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ», δήλωσε χτες ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντανόν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εν αναμονή της έναρξης νέου γύρου συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας στη Σαγκάη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Πεκίνο να μην περιμένει να τελειώσει η πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο: «Εάν και όταν κερδίσω (σ.σ. στις εκλογές του 2020), θα λάβουν συμφωνία πολύ σκληρότερη από αυτό που διαπραγματεύονται τώρα... ή και καμία συμφωνία».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Μόνο την τελευταία τριετία πάνω από 4.500 εργάτριες γης σε φυτείες με ζαχαροκάλαμα, στην πόλη Μπιντ της κεντρικής πολιτείας Μαχαράστρα της Ινδίας, αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε αφαίρεση μήτρας ή και ολική υστερεκτομή προκειμένου να μην απολυθούν. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το σκεπτικό των εργοδοτών τους ήταν ότι αν δεν το έκαναν θα έμενε μειωμένη η παραγωγικότητά τους.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα 40χρονου άνδρα από την Ερυθραία ο οποίος την Τρίτη προκάλεσε το θάνατο ενός 8χρονου αγοριού, όταν το έσπρωξε μαζί με την μητέρα του στις γραμμές του τρένου, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι πρόκειται για «εν ψυχρώ δολοφονία», αλλά «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πιθανό κίνητρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ