Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 4 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση αποφυλάκισης του Κορκονέα

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Αρειο Πάγο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου η ΚΝΕ, δίνοντας απάντηση στην προκλητική απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα, δολοφόνου του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου. Μία απόφαση που προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας και στρώνει το έδαφος για ένταση της καταστολής και της ασυδοσίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Μέλη της Οργάνωσης συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Αρειο Πάγο κρατώντας κόκκινες σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας την ανακοίνωση της Οργάνωσης, η οποία διαβάστηκε στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Από εκεί, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέλη και φίλοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον Αρειο Πάγο και στη συνέχεια θα διαδηλώσουμε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να καταδικάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απόφαση με την οποία αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέας. Θεωρούμε ότι είναι μια απαράδεκτη απόφαση, δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για τον δολοφόνο ενός 15χρονου παιδιού. Φυσικά, αυτά τα ελαφρυντικά έχουν τη ρίζα τους και στον Ποινικό Κώδικα, και είναι ένα θέμα τι θα γίνει από δω και πέρα μ' αυτήν την υπόθεση. Εμείς δηλώνουμε ότι οι κομμουνιστές, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για όλα τα δικαιώματα της νέας γενιάς, για τις λαϊκές ελευθερίες, μπροστά για την πάλη του φοιτητικού, του μαθητικού, του εργατικού κινήματος».

Στη συνέχεια, με πορεία που ξεκίνησε από τη στάση του μετρό στην οδό Κατεχάκη και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Αυτή η πολιτική, η αντιλαϊκή, πάει χέρι χέρι με την καταστολή», «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» κ.ά., οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αναδεικνύοντας και τις πολιτικές ευθύνες για την απόφαση.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη απόφαση για αποφυλάκιση του Κορκονέα (2022-06-29 00:00:00.0)
Προβληματισμός για την καθυστέρηση στην εκδίκαση της αναίρεσης (2021-02-09 00:00:00.0)
Αναίρεση για το «σπάσιμο» των ισοβίων του Κορκονέα (2019-11-12 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα (2019-08-01 00:00:00.0)
Στα πρόθυρα της αποφυλάκισης ο δολοφόνος του Αλ. Γρηγορόπουλου (2019-07-30 00:00:00.0)
Στην Αμφισσα η δίκη (2009-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ