Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ για τη μαύρη επέτειο των 74 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Στη συγκέντρωση, στον Λευκό Πύργο, μίλησε η Αναστασία Παπαδοπούλου, μέλος του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα τύμπανα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν ακόμη πιο δυνατά σε όλη τη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης, μετά τις τελευταίες Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και στις Βρυξέλλες, και ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία απαγόρευσης των πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Στις συνάξεις αυτές, οι ηγέτες των χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας επιβεβαίωσαν τη θανάσιμη για τους λαούς απειλή τους για τη χρήση "πρώτου πυρηνικού πλήγματος". Προχωράει η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και των σχεδίων περικύκλωσής της».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ, έως την πλατεία Αριστοτέλους, με συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


Ενδιάμεσα η πορεία σταμάτησε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμβαση έκανε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, καταγγέλλοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, υπάρχει το Στρατηγείο των Δυνάμεων Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, NRDC-GR, στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - πυρηνικών, χημικών, βιολογικών. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να κλείσει αυτό, όπως και τα υπόλοιπα ορμητήρια των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας. Καμιά συμμετοχή του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ